Almanya eyalet milletvekili Polat: İslam ile terörü aynı kefeye koymak ayrımcılıktır

Almanya'nın Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Uwe Schünemann'ın (CDU) İçişleri Bakanları toplantısında sunduğu terörle mücadele programında yer alan, Müs

Almanya'nın Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Uwe Schünemann'ın (CDU) İçişleri Bakanları toplantısında sunduğu terörle mücadele programında yer alan, Müslüman ağırlıklı semtlerde polis ve devriye sayısını artırma önerisiyle ilgili tartışmalar devem ediyor. Öneriyi eyalet meclisine taşıyan Yeşiller Milletvekili Filiz Polat, Schünemann'ın Müslüman ağırlıklı semtlerde polis ve devriye sayısını artırma önerisinden sonra önergeye verdiği cevaba da tepki gösterdi.

Soru önergesine verilen cevabın yetersiz ve bu şekliyle kabul edilemez olduğunu belirten Polat, "Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Schünemann, Almanya'daki Müslümanları yine genelleme yaparak şüpheli duruma düşürdü. Yeşiller olarak bunu kınıyoruz. Daha kısa bir süre önce camileri hedef alan bakan, bugün semtleri hedef haline getirmiştir. Bakan Schünemann hiç bir açıklama yapmadan Hannover'deki Linden semtini de "İslami semt" olarak niteliyor ve bunu doğrudan terör tehlikesiyle bağlantılandırıyor. Bu suçlamalar tamamen asılsızdır. Bakan ayrıca genelleme yaparak İslam ile terörü aynı kefeye koyuyor. Bu hem ayrımcılıktır, kuru iftiradır hem de Almanya'daki Müslümanlara karşı korku ve şüpheyi beslemektedir." dedi.

Son yayımlanan araştırmalara da dikkat çeken Polat, anketlerde Almanların neredeyse yarısının İslam'a karşı olduğu sonucuna varıldığını söyledi. Almanya'da herkesin Almanya anayasasına uymak zorunda olduğunu hatırlatan ve Bakan Uwe Schünemann'ı da anayasaya uygun şekilde hareket etmeye davet eden Polat, "Başkalarından anayasaya uymalarını bekliyorsanız, bunu hele bakan olarak ilk önce kendiniz yerine getireceksiniz. Camilerin önünde yapılan gerekçesiz polis kontrolleri anayasaya aykırı olduğu gibi, bakanın yeni önerilerini anayasaya uygun olarak nitelendirmek güçtür." dedi.