Afganistan Dışişleri Bakanı Rassoul Ankara'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 3. Büyükelçiler Konferansı'na konuşmacı olarak katılmak üzere Ankara'ya gelen Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmai Rassoul ile çalışma kahvaltısında bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmai Rassoul ile Dışişleri Konutu'ndaki çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Görüşme öncesi basın mensuplarının görüntü almasına izin verilirken, Bakan Davutoğlu, Afgan meslektaşını kapıda karşıladı.
Afganistan Dışişleri Bakanı Rassoul'u Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Davutoğlu, Rassoul'un iki hafta önce Türkiye'de olduğunu ve bu seferde kendi davetlisi olarak 3. Büyükelçiler Konferansı'na katılmak üzere Ankara'ya geldiğini söyledi. Bakan Davutoğlu, Rassoul'un ziyareti kapsamında ikili ilişkiler ve bölgesel konuları ele alacaklarını belirterek, "Türkiye ve Afganistan ilişkilerinin tarihi derinliğe giden ilişkilerdir. Afganistan'ın huzuru, barışı, istikrarı ve refahı,
Türkiye'nin istikrarı ve huzuru olarak görüyorum" dedi.
Bütün imkanlarıyla Türkiye'nin Afganistanlı kardeşlerinin yanında olduğunu söyleyen Bakan Davutoğlu, "Biliyorum ki Afganistan da her konuda Türkiye'nin yanındadır. Bunun için gerek ikili bağlamda gerekse bölgesel çok taraflı ilişkilerde Afganistan ile ilgili konuları gündeme getirme ve destekleme konusunda çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.
Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmai Rassoul ise Bakan Davutoğlu davetinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.