Adsiad'dan Birlik Çağrısı

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Cahit Sınmaz, Doğu Akdeniz Bölgesi'nin kalbi konumundaki Adana'da her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Adsiad'dan Birlik Çağrısı
Sınmaz, yaptığı açıklamada, ADSİAD'ın bölge sorunlarına duyarlı bir dernek olarak bugüne kadar üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini, bundan sonra da getirmeye devam edeceğini söyledi. Kentin kalkınması için birliktelik ruhunun aşılanması gereğine dikkat çeken Sınmaz, Adana'daki tüm sivil toplum örgütlerini, yerel yönetimleri ve odaları, kent dinamiklerini harekete geçirecek oluşum etrafında birleşmeye çağırdı. ADSİAD'ın bu girişimin öncülüğünü yapmaya aday olduğunu vurgulayan Sınmaz, "Adana'da samimiyeti ve tam anlamıyla barışı tesis etmek istiyoruz. Çağrımızı da bu doğrultuda yapıyoruz. Adana'nın daha çok büyümesi, vasıflı iş gücünün artması, tersine beyin göçünün önlenmesi ve kentte katma değer yaratılması birliktelik ruhunun harekete geçirilmesiyle oluşacaktır. Bu birliktelik ruhu kentimizin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerinde de büyük bir atılımı beraberinde getirecektir. Tüm bunların bilincinde olan ADSİAD, daha önce olduğu gibi bugün de ilerleyen dönemlerde de sinerji oluşturmanın önemini anlatmaya devam edecektir" dedi.
Sivil toplum örgütlerinin tüm dünyada önemli bir işlev gördüğünü, Türkiye'nin de bu önemi kavramaya başladığını işaret eden Sınmaz, bölgeye adeta kan pompalayan bir merkez konumundaki Adana'da da sivil toplum örgütlerine ihtiyaç olduğunu belirtti.
Kısa bir süre sonra gerçekleşecek ADSİAD Genel Kurulu'nun ardından ADSİAD'ın Adana, ADSİAD üyeleri ve bölge için yeni bir oluşum ve genç bir kadroyla Adana'nın gelişimine katkı koymaya devam edeceğini ifade eden Sınmaz, "ADSİAD ailesi genel kurulu kendisine yakışan bir olgunlukta ve aile ortamında gerçekleştirecektir. Genel kurulun ardından yönetime gelecek arkadaşlarımızla birlikte kentimizin daha çağdaş, daha yaşanabilir ve sorunlarını asgariye indirgemiş bir kimliğe bürünmesi için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.