5.kuran-ı Kerim Meali Yarışması Yapılacak

Kayseri'de düzenlenen ve Türkiye'nin birçok yerinden yarışmacıların katıldığı geleneksel Kuran-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması 17 Nisan'da gerçekleştirilecek.

5.kuran-ı Kerim Meali Yarışması Yapılacak
Diyanet-Sen Kayseri Şubesi'nin organizesi ve Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlarının desteği ile yapılan geleneksel Kuran-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması 5.yılına girdi.
Miraç Kültür Merkezi, Arz Yayıncılık, Anlam Basın Yayın, Kim-Der, Ribat Vakfı, Mazlum-Der, İHH Kayseri Şubesi, Hilal-Der, Eğitim Bir-Sen, Radyolar Birliği, İlim Yayma Cemiyeti'nin destek vermiş olduğu ve Diyanet-Sen Kayseri Şubesi'nin destek verdiği yarışma 17 Nisan Pazar günü yapılacak.
Tertip Komitesi adına açıklama yapan Diyanet-Sen Kayseri Şubesi Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, yarışmanın yapılacağı okulun ileri bir tarihte belirleneceğini, müracaatların ise bugünden itibaren kabul edileceğini belirtti. Başvuruların komitelere yapılabileceğini ifade eden Kaşıkçıoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
"Sınav sorularının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuran meali dikkate alınarak hazırlandığı yarışmaya katılabilmek için, 15 yaş ve üzeri herkesin, hiçbir öğrenim durumu ve cinsiyet sınırlaması söz konusu değildir. 4 yanlışın 1 doğruyu iptal ettiği sınavda boşluk doldurma ve seçenekler arasında tercih yönetiminin geçerli olduğu test sistemi uygulanıyor. Bilenler için cevapları son derece kolay olan soruları doğru cevaplayabilmek için Kuran-ı Kerim mealini okumuş ve anlamış olmak gerekiyor. Yarışmanın sonunda ise katılan herkese Kuran-ı Kerim hediye edilecek."
Kaşıkçıoğlu, yarışmada dereceye giren kişilere verilecek olan hediyeleri daha sonra açıklayacaklarını sözlerine ekledi.