Yüksekova Proje Ofisi, 2010'da 25 büyük, bin 200 küçük projeyi hayata geçirdi

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde kurulan Proje Ofisi, 2010 yılında 'da 25 büyük proje ve 1200 küçük projeyi hayata geçirdi. Proje Ofisi, Yüksekova'da a

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde kurulan Proje Ofisi, 2010 yılında 'da 25 büyük proje ve 1200 küçük projeyi hayata geçirdi. Proje Ofisi, Yüksekova'da anne baba ve çocukların eğitilmesi, öğrencilerin proje üretme yeteneğinin kazandırılması, okulların güzelleştirilmesi ve eğitimin kalitesinin artırılması kapsamında çok sayıda projeyi hayata geçirdi. Çoğu Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yapılan projelerden 35 bin öğrenci ve ailesi faydalandı.

Yüksekova Proje Koordinasyon Başkanı Fettah Tekirdağ, yaptığı açıklamada, Yüksekova'da 2010 yılı içerisinde 25 büyük 1200 küçük projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Projelerden en kapsamlısının her mahalleye kültür merkezi veya toplum merkezi kurulması olduğuna dikkat çeken Tekirdağ, Yüksekova Kaymakamlığı ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda kültür ve toplum merkezlerinden 5 bin öğrenci ve aileleri faydalanıyor." dedi.

Yüksekova Okulların Kalitesini Artırma Projesi (YOKAP) Başkanı Evliya İliş ise yaptığı açıklamada, "YOKAP kapsamında 38 okulumuzda bin 200 proje hayata geçirildi. Okullarımızın öğrenci veli ve öğretmen üçgeninde eğitimin kalitesini artırmak, sevdirerek öğrenmek ve öğretmek adına binlerce proje hazırlanıp hayata geçirildi." açıklamasında bulundu.

Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve öne çıkan projeler şöyle: "Annem Eğitimde Geleceğim Güvende, Okul Öncesi Eğitim Yaşam Buluyor, Her Mahalleye Bir Kültür Veya Toplum Merkezi Açılması, Herkes Bir Enstrüman Çalacak, Parkımla Mutluyum, İmkanım Olsa Kazanırım, Yüksekova Gençlik Merkezi Ve Yüksekova Okulların Kalitesini Artırma Projesi (YOKAP)."