Yollardaki Rögar Çilesi Bitiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, asfalt seviyesinin altında kaldığı için trafiği tehlikeye düşüren rögar kapaklarını yolla aynı seviyeye getirmek için harekete geçti

Yollardaki Rögar Çilesi Bitiyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, asfalt seviyesinin altında kaldığı için trafiği tehlikeye düşüren rögar kapaklarını yolla aynı seviyeye getirmek için harekete geçti. İlk etapta ana yollarda bulunan yaklaşık 12 bin rögar kapağının değiştirilmesi planlanıyor.
Özellikle ana yollarda bulunan zeminden düşük rögar kapaklarıyla ilgili şikayetlerin artması üzerine çalışmalar hızlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin talimatıyla BUSKİ ekipleri ana arterlerdeki kanalizasyon ve yağmur suyu kapaklarını yolla aynı seviyeye getirmeye başladı. Ankara yolu Sırameşeler mevkiinde başlatılan çalışma kapsamında, özel olarak geliştirilen araçla, öncelikle mevcut kapakların bulunduğu bölge daire halinde kesilip alındıktan sonda, yerine yeni kapaklar yol seviyesine göre monte ediliyor. Özel olarak hazırlanan kimyasal maddeler kullanılarak yapılan çalışmanın ardından hemen asfalt dökülerek kapak değişimi yarım saat içinde tamamlanıyor.
İlk etapta ana caddeler üzerinde bulunan 12 bin rögar kapağı ile bin ızgaranın değiştirileceğini bildiren BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç, özel menteşeli kilit sistemi bulunan yeni kapakların çalınmaya karşı da mahfazalı olduğunu kaydetti. Çalışma yapılan bölgelerde aynı zamanda trafik akışının devam ettiğini hatırlatan Gülenç, "Burada zamanla yarışıyoruz. Bir kapağın montajı yarım saatte tamamlanıyor. Çalışmanın bittiği bölümlerde yolu hemen trafiğe açıyoruz" dedi.