Yaşlı Kadının Dramı

Adapazarı'nda, baraka içinde soğuk kış aylarını geçirmeye çalışan 95 yaşındaki kadın aç olduğunu ve çok üşüdüğünü söylerken gözyaşlarını tutamadı.

Yaşlı Kadının Dramı
Adapazarı Karaköy Mahallesi Set altında tek göz barakada yalnız yaşayan kanser hastası Kezban Topçu'nun dramı Türk Kadınlar Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan nikah araştırması sonrasında ortaya çıktı. Mahalle ve köyleri gezerek resmi nikahları olmayan çiftleri tek tek tespit eden Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan, yaşlı bir kadının dramıyla karşılaştı. Tek başına buz gibi tek göz barakada kışı geçirmeye çalışan Kezban Topçu ile karşılaşan Yağan, kadının sıkıntılarını
dinledikten sonra ona yardım sözü verdi. Nikahsız yaşayan çiftleri tespit etmek için geldiklerinde yaşlı teyze ile karşılaştıklarını anlatan Yağan, "Onun durumu bizi çok etkiledi. Çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. Biz de gerekli yerlerle görüştükten sonra kendisine yardımcı olacağız" dedi.
Barakada yaşayan Kezban Topçu da çok üşüdüğünü ve karnının çok aç olduğunu söyledi. Evde bulunan boş yemek tencerelerini ortaya çıkaran Topçu, "Komşularım bana bakmaya çalışıyor. Kimsem yok. Orada kuru ekmek yedim. Şimdi hem üşüyorum. Hem karnım çok aç. Aylardır et yemedim" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen yaşlı kadın, "Kendisinden yardım bekliyorum. Kömürüm olsa bile yakamam. Kimim kimsem yok. Çok hastayım. Kendisinden yardım bekliyorum" diye dert yandı.
(RY-İÇ-HO-Y)