Yardım bahanesiyle turistlerin banka kartlarını çalan 4 kişi yakalandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, banka ATM'lerinde para çekmek üzere olan turistin elindeki kredi kartını alıp kaçan, biri Gürcistanlı 4 kişi yakalanarak

Antalya'nın Alanya ilçesinde, banka ATM'lerinde para çekmek üzere olan turistin elindeki kredi kartını alıp kaçan, biri Gürcistanlı 4 kişi yakalanarak göz altına alındı.

Tatil için Alanya'ya gelen İngiliz uyruklu Bernard Henry Thomas Clarke (71) ve eşi Wınıfred May Clarke (70), ilçe merkezindeki bir banka şubesinin ATM'sinden para çekmek isterken yanlarına yaklaşan bir kişi yardım önerisinde bulundu. ATM cihazının bozuk olması üzerine turistlere parayı başka bir ATM'den çekmeleri için, Mustafa Kirazcı ve Kazakistan uyruklu Kandaar Nadimov adlı kişiler, İngiliz turistlere rehberlik ederek yakındaki ATM cihazına gittiler. İngiliz turist, ATM cihazına kredi kartına takarak şifreyi girdiği sırada Kirazcı, ATM cihazının iptal tuşuna basarak kartı alıp kendisini bekleyen 07 ABJ plakalı otomobile Kazakistanlı arkadaşı ile binerek olay yerinden uzaklaştı.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, İngiliz turiste ait kartla Oba beldesindeki bir ATM'den 260 İngiliz Sterlini çekildiğini tespit etti. Takibe alınan araç, ara yollardan Mahmutlar beldesine kadar kaçabildi. Polisin haber verdiği jandarma, otomobili kullanan Mustafa Kirazcı'yı yakaladı. Kirazcı'nın verdiği ifade doğrultusunda, Mahmutlar beldesindeki bir otele baskın düzenleyen polis, olay anında Mustafa Kirazcı'nın yanında bulunan Kandaar Nadimov (25) ile Volkan Karaca (39) ve Mehmet Ali Ü.'yü yakaladı. Polis, sabıkasının bulunmadığı belirlenen zanlıların sahte kimlik kullanıp kullanmadığını araştırıyor. Sağlık kontrolü ardından Asayiş Büro Amirliği'nde sorguya alınan zanlıların başka olaylara karışıp karışmadığı araştırılıyor.