Vatso Başkanı Kandaşoğlu Sanayi Stratejisi Belgesi Değerlendirdi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Sanayi Stratejisi Belgesi'nin Türkiye'nin 2011-2014 sanayideki yol haritasını belirleyeceğini söyledi.

Vatso Başkanı Kandaşoğlu Sanayi Stratejisi Belgesi Değerlendirdi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından İstanbul'da açıklanan ve Türkiye'nin 2011-2014 yılları arasında uygulayacak olan 'Sanayi Stratejisi Belgesi'ni değerlendiren VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, ekonomik alanda planlı ve stratejik hareket etmenin önemli olduğunu belirtti. Özellikle dünyanın büyük ekonomileri arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'de bu tür çalışmaların daha önce yapmış olması gerektiğini vurgulayan Kandaşoğlu, bugün açıklanmasının bile büyük bir gelişme olduğunu söyledi.
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Sanayi Stratejisi Belgesi'nin Türkiye'nin 2011-2014 sanayideki yol haritasının belirlendiğini belirterek, "Sanayide en büyük sorun belirsizlikti. Açıklanan Sanayi Stratejik Belgesi ülkemizin 3 yıllık yol haritasının belirlenmesi demektir. Bu durumu oldukça önemsiyoruz" ifadesini kullandı.
Kandaşoğlu, açıklanan Sanayi Stratejik Belgesi ile şirket kuruluşu ve iş yeri açma işlemlerinin kolaylaşacağını da belirterek, "Yatırım yapmak isteyen her şirketin bundan böyle daha çok desteklenecektir" şeklinde konuştu.