Vali Yerlikaya'dan derneklere ziyaret

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Vali Yerlikaya, ilk olarak Ağrı Kalkı

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Vali Yerlikaya, ilk olarak Ağrı Kalkındırma Derneği'ne giderek, dernek üyeleri ile şehrin sorunlarını değerlendirdi. 7 aylık görev süresi boyunca Ağrı ile ilgili ciddi tespitlerde bulunduğunu belirten Vali Yerlikaya, "Gün geçtikçe Ağrı'yı biraz daha iyi tanıyoruz. Eksiklerini ve yapılabilecekleri daha iyi tespit etme şansımız oluyor. Görev yapmaktan son derece memnun olduğum Ağrı'da sorunların ortadan kalkması ve daha yaşanabilir bir Ağrı'nın ortaya çıkması noktasında STK'larımıza önemli görevler düşüyor. Hemen her adımda söz sahibi olmaları ve konulara müdahil olmalarını bekliyoruz. Her dernek, her oluşum halkı temsil ediyor. O halde halkı ilgilendiren sorunlarda yapıcı adımlar atarak, çözümünde katkıda bulunmamız lazım." şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Ömer Yıldız ve üyelerinin dile getirdiği sorunları dinleyen Vali Yerlikaya, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çevre temizliğinin üzerinde duran Vali Yerlikaya, "Bu konudaki kötü alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmamız lazım. Kurallara uymayanlar hakkında ciddi yaptırımlar uygulayacağız. Vatandaşlarımızı çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz." dedi.

Daha sonra Altı Nokta Körler Derneği ve Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği'ni ziyaret eden Vali Yerlikaya, görme özürlü dernek üyeleri ile yakından ilgilendi. Bir takım isteklerde bulunan dernek üyelerine eksiklerin giderilmesi konusunda söz veren Vali Yerlikaya, Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği'nin Ağrı Dağı'na tırmanış projesine de destek vereceklerini kaydetti.

Ziyaret sonrasında Dernek Başkanı Aslan Kaya tarafından görme özürlü bir vatandaşın sabundan hazırladığı meyve sepeti Vali Yerlikaya'ya hediye edildi.