Vakıf Üniversitelerinin Ekonomiye Katkısı Ve Beyin Göçü

Anadolu Düşünce Grubu Gaziantep Şubesi'nin düzenlediği "Vakıf Üniversitelerinin Türk Ekonomisine Katkısı ve Beyin Göçü" konulu toplantıya konuşmacı olarak Zirve Üniversitesi Rektörü Prof

Vakıf Üniversitelerinin Ekonomiye Katkısı Ve Beyin Göçü
Anadolu Düşünce Grubu Gaziantep Şubesi'nin düzenlediği "Vakıf Üniversitelerinin Türk Ekonomisine Katkısı ve Beyin Göçü" konulu toplantıya konuşmacı olarak Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa katıldı.
Dünyada ve Türkiye'de beyin göçünün nedenleri ve durumu hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, öğrenci hareketliliği ve bu hareketlilikte Gaziantep'in durumu hakkında da bilgiler verdi. "Türkiye beyin göçünde 32 ülke içinde 24'üncü sırada ve Ankara Ticaret Odası'nın yapmış olduğu araştırmaya göre yurt dışına giden 100 kişiden 59'unun dönmediği tespit edildi" diye konuşan Kısa, beyin göçünün etkileri ve Türkiye'de beyin göçünü hafifletecek teşvikler verilmesi gerektiğini söyledi.
Tersine beyin göçünün merkezinin vakıf üniversiteleri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kısa, Zirve Üniversitesi'nde tersine beyin göçüyle gelen akademisyenlerden bahsederken, "Bir akademisyen paradan önce uygun çalışma ortamı görmek istiyor. Tersine beyin göçünün beyin gücüne çevrilmesi gerekir. Bugün Türkiye'de 20 bin yabancı öğrenci var. Türkiye'den daha az gelişmiş ülkelerin öğrencilerinin ülkemizi tercih ettiğini görüyoruz" diye konuştu.
Zirve Üniversitesi'nin hayalinin yüzde 40 yabancı, yüzde 60 Türk öğrenci olduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, Zirve Üniversitesi'nde yurt dışı doktoralı akademisyenin 2009 yılında 12 kişiyken, 2010 yılında 18 olduğunu ve 2011 yılı için sözleşmelerin yapılarak bu rakamın 35 akademisyene çıktığını ifade etti.