Üniversitede Poşu Gerginliği

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) boynuna poşu saran bir grubun Kürtler ve Türkler arasına ayrılık sokmaya çalıştığını öne süren bin kişilik ülkücü üniversite öğrencisi, kampüs içerisinde protesto gösterisi düzenledi

Üniversitede Poşu Gerginliği
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) boynuna poşu saran bir grubun Kürtler ve Türkler arasına ayrılık sokmaya çalıştığını öne süren bin kişilik ülkücü üniversite öğrencisi, kampüs içerisinde protesto gösterisi düzenledi. Ülkü Ocakları KSÜ Teşkilat Başkanı Serdar Ayar, "Bu vatanı böldürmeyeceğiz" dedi.
Edinilen bilgiye göre, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yanlısı olduğu öne sürülen bir grup genç, üniversite içerisinde boyunlarına poşu bağlayarak kendilerine taraftar toplamaya çalıştı. Özellikle Kürt kökenli ailelere mensup gençleri yanlarına çekmek isteyen gruba karşı Ülkü Ocakları'na mensup bin kişilik grup protesto yürüyüşü düzenledi.
Karacasu Kampüsü'nden gelen grupla birlikte rektörlük önünde buluşan ülkücüler tekbir getirip, "Vatan sana canım feda. Milliyetçi Türkiye" şeklinde sloganlar atarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önüne yürüdüler. Alkışlar eşliğinde öğrenci kantinine giren grup adına konuşan Ülkü Ocakları KSÜ Teşkilat Başkanı Serdar Ayar, "Türkiye'mizi gençlik olarak hiçbir zaman böldürmeyeceğiz. 1071'de Malazgirt'te Türkiye'ye vatan dedik girdik ve bu toprakları bizim olarak kabul ettik. 125 milyon da şehit verdik.
Bu vatanı asla böldürmeyeceğiz. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur: Vatan sevgisi imandandır. Bu vatan bize mezar olmadan düşmana yar olamaz" diye konuştu.
Daha sonra sloganlar atarak fakülte önüne çıkan grup saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Bazı üniversite öğrencilerinin ise grubu dikkate almayarak İstiklal Marşı okunduğu esnada ayağa kalkmadığı gözlendi. Çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin de önlem aldığı yürüyüş, gençlerin ülkücü andı içmesiyle olaysız şekilde son buldu.
Konuya ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandıran Serdar Ayar, ırkçılık yapan bazı grupların üniversite içerisinde kendilerine taraftar toplamaya çalıştığını söyledi. Üniversite içerisinde 'Kürtleri eziyorlar' söylemleri ortaya atarak ayrılık tohumları ekildiğini vurgulayan Ayar, üniversitedeki yapılanmanın BDP tarafından mı yürütüldüğüne ilişkin bir soruya, "Evet bir uzantısı dağda, bir uzantısı mecliste ve bir uzantısını da üniversitelerde yapmaya çalışıyorlar" cevabını verdi. Ayar, poşu konusunda
yaşanan gerginliğin hatırlatılması üzerine ise, "Poşu bildiğiniz gibi doğu aşiretlerinde kullanılıyor. Aşiretler bunu omuzdan takarlar. Ama sizin de bildiğiniz gibi dağdaki terör örgütleri poşuyu boyunlarına takarlar. Bunlar da aynı simgeyi yaparak boyunlarına takıyorlar. Yani bunlar bölücülük için takan gençler. Biz de rektörlük makamına bildirdik. 'Kendilerine adam topluyorlar' diyerek poşunun yasaklanması için dilekçe verdik. Önümüzdeki günlerde yasaklanmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.