Tuzluca'da yeni imar planı çalışmaları hızlandı

Tuzluca Belediye Başkanlığı ile İller Bankası arasında yapılan protokol neticesinde ilçede yeni imar planı hazırlama çalışmaları hızlandı. İhaleyi ala

Tuzluca Belediye Başkanlığı ile İller Bankası arasında yapılan protokol neticesinde ilçede yeni imar planı hazırlama çalışmaları hızlandı. İhaleyi alan şirket yetkilileri, ilçede çalışmalarına başladı. Şirket yetkileri, amaçlarının kurum görüşleri doğrultusunda 2030-2040 yılı Tuzluca ilave revizyon imar planını hazırlamak olduğunu belirtti. Planlama süreci ile ilgi bilgi veren yetkililer, 3 ay araştırma raporu hazırlanması, 2 ay plan tasarılarının hazırlanması, 2 ay ise kesin planların hazırlanmasının süreceğini kaydetti.

25 yıl önce çizilen imar planlarının ihtiyaca cevap vermediğini ve değişmesi gerektiğini belirten Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, çalışmaları bizzat yürütüyor. Türkan, "Yapılan girişimlerimiz sonucunda Tuzluca'ya 2040 yılı hedef gösterilerek yeni imar planı çizilmektedir. Yaklaşık 9 ay sonra tamamlanacak yeni imar planının yürürlüğe girmesiyle hem kurum hem de vatandaşlar daha rahat edecek. Bu nedenle işleri daha kolay yapabileceğiz. Yeni imar planının şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.