Tiyatro Eğitimi Alan Güven Timleri Kapkaçı Bitirme Noktasına Getirdi

Bursa'da bir yılda 639 olaya müdahale eden güven timleri, Bursa Devlet Tiyatroları Müdürlüğü'nden aldıkları tiyatro dersinin ardından kılık değiştirerek kapkaççıların peşine düşmeye başladı.

Tiyatro Eğitimi Alan Güven Timleri Kapkaçı Bitirme Noktasına Getirdi
Alışveriş merkezleri ve kalabalık alanlarda suçluyu takip ederken dikkat çekmemek için Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Halil Balkanlar'dan drama eğitimi alan Asayiş Şube Müdürlüğü güven timleri, Kapalı Çarşı'da tatbikat yaptı. Görevli polislerden birinin kapkaççı, diğerinin alışverişe gelen bir vatandaş rolüne girdiği tatbikatta, bir polis memuru da görme engelli gibi davranarak çarşıda gezinmeye başladı.
Bir tezgahın önünde alışveriş için duran vatandaşın yanına gelen ve montunun cebindeki cep telefonunu çalan kapkaççı polis, kaçmaya başladı. Bu sırada yakınlarda bulunan görme engelli polis, elindeki bastonla koşarak kısa sürede zanlıyı yakaladı. Piyangocu polisler de meslektaşlarını yalnız bırakmadı. Ellerine kelepçe takılan kapkaç zanlısı, polis merkezine götürüldü.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Arif Bozdemir, günlük hayatın akışı içinde var olan bir kısım davranış figürlerini polislerin profesyonelce yapabilmelerini sağlamak amacında olduklarını söyleyerek, "Bu durum, izledikleri şüpheli şahıslar tarafından fark edilmemelerini de sağlayacaktır. Güven timlerimiz 2010 yılı içinde kaldırımcılık, yankesicilik ve dolandırıcılık gibi 639 olaya müdahale etti" dedi.
Ders verdikleri polislerin çok yetenekli olduğunu ifade eden Halil Balkanlar ise, "Kendileri her zaman hayatın içindeler. Çok zor görevleri var. Eğitimde çok başarılı oldular. Umarım bu çalışmalar sayesinde kentimizdeki olumsuz olaylar daha da azalacaktır'' şeklinde konuştu.