"Teknik Üniversite ile sanayici-üniversite işbirliği artacak"

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, yeni kurulan Bursa Teknik Üniversitesi ile sanayici-üniversite işbirliğinin artacağını düşündüklerini söyledi.<

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, yeni kurulan Bursa Teknik Üniversitesi ile sanayici-üniversite işbirliğinin artacağını düşündüklerini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) yönetim kurulu üyeleri, yeni kurulan Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen'i ziyaret etti.

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, Rektör Sürmen'e görevinde başarılar diledi.

Bursa'nın önde gelen sanayi kentlerinden biri olduğunu belirten Çepni, teknik üniversitenin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Bursa'nın sürekli gelişen bir şehir olmasıyla beraber Teknik Üniversite'nin kentin en önemli eksiklerinden biri haline geldiğini sık sık ifade ettiklerini hatırlatan Çepni, Teknik Üniversite'nin Bursa'ya önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Üniversite ve sanayi işbirliğinin artmasının önemine vurgu yapan Çepni, kurulan yeni Teknik Üniversite vasıtasıyla üniversite ve sanayi işbirliğinin de temellerinin atılacağını söyledi. MÜSİAD Bursa Şubesi olarak yapılacak çalışmalarda her zaman destek vereceklerinin altını çizen Çepni, "Marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Bursa, Teknik Üniversite ile beraber yeni bir vizyon daha kazanıyor. Bizler Bursa Teknik Üniversitesi'nin çok kısa zamanda iyi noktalara gelerek Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri olacağına ve çok başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE İLE SANAYİ KOPUKLUĞU ENERJİYİ DÜŞÜRÜR"

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, üniversite ile sanayi işbirliğinin önemli olduğunu, üniversite ile sanayinin birbirinden kopuk olmasının enerjiyi de düşüreceğini anlattı. Sürmen, "Biz sanayicilerimizle üniversitemizi çok yakından buluşturmak istiyoruz. Başlangıçta ana planımız hep araştırmaya, sanayi ile işbirliği yapacak, proje üretecek elemanlara yönelik olarak düşünüyoruz." dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının desteğinin olmadığı yerde başarıların hep sınırlı kalacağını belirten Sürmen, "Üniversitemizin uluslararası nitelikte olabilmesi tabii ki çok önemli, ama öncelikle ülkemiz ve kentimiz için çalışacağız. Bizim isteğimiz sanayicilerimiz deneylerini yapmak için başka şehirlerin laboratuarlarına gitmek yerine bizim üniversitemizi kullansınlar." ifadelerini kullandı.