Silopi'de ÇATOM merkezi açıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)'nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan, Ç

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)'nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan, ÇATOM'un kadınların sosyal gelişimine katkı sunacağını belirtti.

GAP Bölgesi'nde yaşayan kadınların sosyal statülerinin yükseltilmesi amacıyla faaliyet gösteren Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Silopi'de hizmet vermeye başladı. ÇATOM' un açılış kurdelesini Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın Eşi Ruhan Özkan ve Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız'ın eşi Şeyma Yıldız kesti. Açılışa Şırnak vali yardımcısının eşi Yeşim Egemen, il emniyet müdürünün Eşi Fatma Uludağ, Uludere, Güçlükonak, Beytüşşebap ve Cizre kaymakamlarının eşleri ile Ak Parti il ve ilçe kadın kolları başkanları katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Ruhan Özkan, "Burada her alanda eğitim vermek mümkün olacaktır. ÇATOM, kadınların sosyal gelişmesine katkı sunacak. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Açılışın ardından Çatom'u gezen Ruhan Özkan, el sanatları odasında çalışan bayanlar ile bir süre sohbet ederek, "Çok güzel bir yere sahip olmuşsunuz. Ben sizlerin adına hakikaten çok sevindim. İnşallah burada çok güzel şeyler üreteceksiniz." şeklinde konuştu.

Okuma yazma odasını ziyaret eden Ruhan Özkan kursa katılımın fazla olmasının sevindirici bir durum olduğunu belirtti.

Daha sonra Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Özkan, heyete Ana-Kız okuldayız kampanyası hakkında bilgi verdi. Özkan, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Silopi'de 12 bin 616 kişinin okuma-yazma bilmediği belirtilerek, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar ile 2009-2010 Eğitim öğretim yılında 671 kişi, 2010-2011 Eğitim öğretim yılında ise 40 kişiye sertifika verildiklerini aktardı.