Seyrantepe metrosu saatte 25 bin taraftar taşıyacak

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve İstanbul Büyükşehir Belediye yetkilileri, Türk Telekom Arena'nın Seyrantepe metro bağlantısında incelemelerd

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve İstanbul Büyükşehir Belediye yetkilileri, Türk Telekom Arena'nın Seyrantepe metro bağlantısında incelemelerde bulundu. Gezi öncesinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Seyrantepe metrosunun saatte 25 bin taraftarı taşıyacağını belirtti. Adnan Polat ise emeği geçenlere teşekkür ederek, yeni stadın Türk futboluna hayırlı olmasını diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeleri belediye tarafından Taksim – 4.Levent Metro Hattı'nın devamında inşa edilen ve önceki ay hizmete giren Sanayi – Seyrantepe hattında incelemelerde bulundu.

Gezi öncesinde konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Kadir Topbaş'ın 4 yıl önce stat bitmeden istasyonu açma sözü verdiğini hatırlattı. Bu sözün yerine getirildiğini belirten Polat, "Burası biteli, açılalı epey zaman oldu. İnşallah ayın 15'indensonra da kullanmaya başlayacağız. Stat kompleksi yapılırken bununla ilgili başta TOKİ, Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi bizi hiç yalnız bırakmadı. Her anlamda her sıkıntımızda yanımızda oldu. Buraya inşa edilen metro stadın yarısına yakınını taşıyacak bir ulaşım birimi oldu." ifadesini kullandı.

Açılışla birlikte birçok problemle karşılaşacaklarını aktaran Polat, bunların başında ulaşım sorunu geldiğini fakat birçok bağlantı yolunun bitimiyle birlikte bu sorunu aşacaklarına değindi. Polat, yeni stadın Türk futboluna hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ise Seyrantepe'de stadyum projesinin gündeme gelmesinin ardından Seyantepe istasyonunun inşasının planlandığını söyledi. Stat projesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatları doğrultusunda Seyrantepe kompleksi çalışmalarına başlandığını söyleyen Gümüşdağ, "Stadyum devreye girmeden 10 gün önce metro istasyonu hazır hale geldi. Otobanın 7 metre altında 150 metre uzunluğunda 3 ayrı tünel hazırlandı. Yani metrodan inen taraftar tünellerden geçerek stadyuma ulaşabilecekler. Bu özellikle otobanın 7 metre altında bu tünellerin yapımı teknolojik şekilde yapılmıştır. Stadyumun yanında bir hastane projesi bulunuyor. Tünellerden bir tanesi de 15 Ocak'ta Başbakan Erdoğan'ın temelini atacağı hastaneye hizmet verecek." dedi.

Göksel Gümüşdağ, metronun 5,5 dakika arayla Taksim'e sürekli seferler yapacağını belirtti. Maçlar sırasında 60 dakikada 20-25 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini aktaran Gümüşdağ, "O an bütün metro hatları çıkışta yoğunluk olacağından taksime hizmet verecek. Buradan sürekli bir hareket başlayacak. 5,5 dakikada 2 bin yolcunun üzerinde taşımayı hedefliyoruz. 15 Ocak'ta Türkiye için önemli bir stadın şaşalı bir açılışı olacaktır. Özellikle bizim ricamız metroyu ve toplu taşımının tercih etmeleridir." diye konuştu.