Selçuk'tan Akademisyenlere Büyük Destek

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, akademisyenlerin yurt içi ve yurtdışı projeleri için 2010 yılında toplam 8 milyon TL'lik destek sağladı.

Selçuk'tan Akademisyenlere Büyük Destek
Koordinatörlük bünyesinde araştırma, tez, yayın, kongre, alt yapı ve ar-ge projeleri için 2010 yılında toplam 2 bin 570 projeye katkı sağladıklarını belirten SÜ Rektörü Prof. Dr. Okudan, "Geçtiğimiz yıl yurtdışı ve yurtiçinde kongrelere katılan ve projelerini sunan 640 akademisyene 1 milyon 250 bin TL, uluslararası alanda yayın yapan ve atıfta bulunan akademisyenlere ise 750 bin TL'lik ödenek ayırdık. Araştırma projeleri bulunan 130 akademisyene 3 milyon TL, 310 akademisyenin hazırladığı enstitü projelerine ise 3 milyon TL ödenek verdik" dedi. Rektör Prof. Dr. Okudan, 2009 yılında 2 bin 478 projeye 7 milyon 500 bin TL ödenek ayırdıklarını, 2010 yılında ise toplam 2 bin 570 projeye 8 milyon TL kaynak sağladıklarını ifade etti.
45 ÜLKEDE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VE KONYA TANITILDI
Akademisyenlerin bilimsel çalışmalarını sunmak ve alanındaki yeni gelişmelere ilişkin bilgi almak amacıyla dünyanın dört bir yanındaki kongrelere katıldığını ifade eden Prof. Dr. Okudan şunları söyledi: "Öğretim üyelerimiz bugüne kadar daha çok ABD, İngiltere, Almanya, Bulgaristan, Yunanistan, İspanya, İtalya, Fransa, Hollanda, İsveç, Polonya, İsviçre'nin yanı sıra Asya ve Uzakdoğu ülkelerine de giderek kongre ve toplantılara katıldı. Bugüne kadar 45 ülkede Selçuk Üniversitesi ve şehrimiz tanıtıldı. Bu bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Bütçemiz arttıkça, akademisyenlerimize ayırdığımız destekleri de artıracağız. 'Değişen ve Değiştiren Üniversite' sloganı ile yola çıkan ve bugüne kadar gerek bilimsel, gerekse sosyo-kültürel anlamda önemli bir gelişim ivmesi yakalayan üniversitemizi Dünya'da bilinir bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.