Sarıkaya Belediye Başkanı Erbir, 2010 Yılını Değerlendirdi

Yozgat'ın Sarıkaya ilçe Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, 2010 yılında bir çok çalışmaya imza attıklarını ancak bu yatırımların büyük ölçüde görünmeyen yatırımlar olduğunu söyledi.

Sarıkaya Belediye Başkanı Erbir, 2010 Yılını Değerlendirdi
2010 Yılı çalışmalarını değerlendiren Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, 2010 yılının kendileri için çok hareketli geçtiğini belirterek,"2010 Yılında bizim için en önemli olay yüksekokulumuzun temelinin atılmasıdır. Bozok Üniversitesine bağlı Sarıkaya Uygulamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'nun temelinin atılması ilçemiz adına son derece önemli bir adımdır. Yüksekokulun inşaatı sürüyor, yeni yılda bu inşaata hız verilecek" dedi.
Geçen yıl belediye olarak alt yapıya özellikle yol yapımına ağırlık verdiklerine değinen Başkan Erbir, "Bu yılda bütçe imkanlarımızın yüzde 80'nini yol yapımına ayıracağız. 2010 Yılı içerisinde 20 metre genişliğindeki Şehitler Bulvarı, park çevresi, çarşı merkezi ve 20 metre genişliğindeki Hastane Caddesinin yapımını gerçekleştirdik. Toplamda 50-60 bin metrekare yol yapımı gerçekleştirdik. Bu yıl 20 ve 15 metrelik yollarımızı bitirebilirsek çok büyük iş yapmış oluruz.İlk hedefimiz okul ve cami yollarını çamurdan kurtarmak olacak. Kanalizasyon konusunda da büyük çalışmalar yaptık. İlçemizin tamamına yakınını kanalizasyonlarını tamamladık. Kanalizasyon çalışması gözle görülmeyen ancak maliyeti yüksek çalışmadır. Bize maliyeti 4-5 Milyon TL oldu. Bu çalışmaları iller bankası kanalıyla değil kendi imkanlarımızla yaptık" diye konuştu.
18 bin metrekare büyüklüğünde canlı hayvan pazarı yaptıklarını ve Mayıs ayında hizmete açacaklarını ifade eden Başkan Erbir, "Biz istiyoruz ki canlı hayvan pazarımız tüm standartlara uygu, bölgenin en modern canlı hayvan pazarı olsun, bunun içinde gayret gösteriyoruz" dedi
İlçede imar revizyon çalışması yaptıklarını belirten Başkan Erbir, " halkımızın merakla beklediği Revize İmar Planının düzenlemesi tamamlanarak askı süresine geçildi. İlçemizin imar planı çalışmaları İller Bankası tarafından 2009 yılı başında 35 bin lira bedelle ihale edildi. Yüklenici firma tarafından yapılan çalışmalar belediye meclisimiz tarafından 29 Aralık 2010 tarihinde kabul edildi. Ve 30 Aralık 2010 tarihinden itibaren de askıya çıkartıldı. Vatandaşlarımız tapuları ile belediyemize gelmeleri durumunda planlar hakkında gerekli bilgi sahibi olacaktır. Eğer yapılan revizyonla ilgili itirazı varsa bu kabul edilip, değerlendirilecektir" diye konuştu.