Şanlıurfa'da seçim kavgası:1 ölü, 19 yaralı

Şanlıurfa'da sulama birliği seçiminden kaynaklanan husumetten dolayı akrabalar arasında kavga çıktı. Kavgada 1 kişi hayatını kaybederken 19 kişi yaral

Şanlıurfa'da sulama birliği seçiminden kaynaklanan husumetten dolayı akrabalar arasında kavga çıktı. Kavgada 1 kişi hayatını kaybederken 19 kişi yaralandı. Yaklaşık 30 kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor.

Şanlıurfa'nın Mutluca köyünde yaşayan Tamah Aşiretine mensup Koç, Kaya ve Beyazkuş ailesine mensup bir grup Tektek Sulama Birliğinin yapılan seçimlerinde kendilerine oy vermedikleri gerekçesiyle merkeze bağlı Uzun köyüne giden içerisinde akrabaları olan Aslan ailesi mensuplarının bulunduğu köy postasının önünü keserek silahlı saldırıda bulundukları iddia ediliyor.

Olay akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya 3 kilometre uzaklıkta Kısas Yolu üzerinde yaklaşık 50 kişi arasında meydana geldi. Merkeze bağlı Mutluca ve Uzunyol köylerinde oturan Kaya ve Koç aileleri ile Arslan, Demirkır, Atay ve Beyazkuş aileleri arasında çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybederken 19 kişi yaralandı. Yaklaşık 30 kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor. Taraflar kavgada bıçak, sopa ve taşlarla saldırdı. Olayda araçlar hurdaya dönerken polis ekipleri tarafından çekicilerle yoldan kaldırılarak yol trafiğe açıldı. Olayda kullanılan sopaları ise polisler kucaklayarak karakola götürdü.

Ortalığın savaş alanına döndüğü, çok sayıda aracın da tahrip edildiği kavgaya müdahale için giden polislerde kavga yapanların saldırısına uğradı. İki polis aracının da tahrip edildiği olayla ilgili olarak çok sayıda kişinin gözaltına alınırken, kavganın büyüme ihtimali üzerine tarafların yaşadığı köylerle hastanelere jandarma ve polis ekipleri sevkedildi. Yoldan geçenlerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine giden polis pompalı tüfekli bıçaklı, silahlı ve taşlı kavgaya müdahale etmekte yetersiz kaldı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Takviye çevik küvet ekibinin gelmesiyle kavga güçlükle önlendi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı bölgedeki yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kavga sonrası 30'a yakın kişi gözaltına alındı. Yaralılardan Ahmet Aslan kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Çıkan kavgada 2'si sivil polis aracı, 2'si köy postası aracı olmak üzere 8 araç silahlı, sopalı ve atılan taşlarla hasar gördü. Hasar gören araçlardan 2'si Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne ait sivil polis aracı olduğu öğrenildi. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.