Safvet Koleji velilere İngilizce kursu düzenledi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Özel Safvet Koleji, öğrenci velilerine yönelik İngilizce kursu düzenledi. Bayan veliler için cumartesi günleri düzenlenen k

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Özel Safvet Koleji, öğrenci velilerine yönelik İngilizce kursu düzenledi. Bayan veliler için cumartesi günleri düzenlenen kurs büyük ilgi gördü.

Okulun İngilizce öğretmenleri tarafından verilen kursta ilk hafta velilerin İngilizce seviyelerini ölçmek amacıyla seviye tespit sınavı da yapıldı. Okul Müdürü Bayram Yayla konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Okulumuz öğrencilerimizin derslerine, davranışlarına ve başarılarına olumlu katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu projeyle velilerimizin de İngilizcelerini geliştirme ve öğrenmeleri adına fırsat sunduk. Bu projeyi hayata geçiren okulumuz İngilizce öğretmenlerine ve bu projeye destek veren bayan velilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Özel Safvet Koleji İngilizce Zümre Başkanı Mehmet Said Sayar, bu kursla velilerin dil yeteneklerini daha iyi kullanmalarını sağladıklarını ifade etti. Sayar, şu bilgileri verdi: "Önce belli bir yeterlilik düzeyine getirmiş, ama yeterince pratik yapmadığı için kendini ifade etmede zorlanan velilerimizin kelime bilgilerini geliştirmeye ve bunlarla örnek cümleler kurarak konuşmaya teşvik ettik. Evde çocuğuyla İngilizce diyalog kurmalarını sağlamak, her şeyden önemlisi de okulda verilen İngilizce dersinden velilerin haberdar olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir kurs düzenledik."