Romanlar Kılıçdaroğlu İle Kuşadası'nda Buluşacak

Türkiye genelinden yaklaşık 150 civarında Roman Derneği temsilcisi 7-8-9 Ocak tarihlerinde Kuşadası'nda buluşacak

Romanlar Kılıçdaroğlu İle Kuşadası'nda Buluşacak
Türkiye genelinden yaklaşık 150 civarında Roman Derneği temsilcisi 7-8-9 Ocak tarihlerinde Kuşadası'nda buluşacak. Romanlar buluşmanın son gününde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlayacak.
Romanların buluşmasında 7 ve 8 Ocak tarihlerinde durum değerlendirmesi yapacaklarını belirten Aydın Birleşik Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemal Erkasap; 9 Ocak tarihinde de ağırlayacakları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sorunlarını iletme ve CHP'nin Roman politikalarını öğrenme fırsatı bulacaklarını ifade etti. Türkiye'de 5.5 milyon Roman'ın yaşadığını belirten Erkasap; "Türkiye'de Roman Halkı'nın da sıkıntıları ve sorunları var. Gerçekleşecek toplantılarda yaşanan sıkıntılar değerlendirilecek. Devletle olan ilişkilerin değerlendirilmesi yapılacak. Son günde de Sayın Kılıçdaroğlu'na sıkıntılarımız hakkında bilgi vereceğimiz gibi kendilerinin Romanlara bakışı ve politikalarını öğrenme fırsatımız olacak" dedi.
Aydın Birleşik Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemal Erkasap, her siyasi partiye eşit mesafede olduklarını belirterek," Her siyasi parti ile bir araya geliriz. Önümüzdeki süreçte diğer partiler ile de üst düzeyde görüşmelerimiz olacak" diye konuştu.