Özel Giresun Ada Hastanesi 2011 Yılına 'A Grubu' Hastane Olarak Girdi

Özel Giresun Ada Hastanesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yapmış olduğu sıralamada A sınıfı hastane grubunda yer aldı

Özel Giresun Ada Hastanesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yapmış olduğu sıralamada A sınıfı hastane grubunda yer aldı. Giresun'da 2 yıldır bölge halkına hizmet veren Özel Giresun Ada Hastanesi, 2011 yılına A sınıfı hastane olarak girdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özel Giresun Ada Hastanesi Başhekimi Dr. Cenap Damcı, SGK'nın, Türkiye genelinde hizmet veren tüm hastanelerle ilgili sınıflandırma yaptığını hatırlatarak "Sınıflandırma yapılırken hizmet kalitesi, çeşitliliği, yoğun bakım, ameliyathane, tedavi standartları, hasta ve çalışan güvenliği, enfeksiyon kontrolü, tesis yönetimi, doktor ve hemşire sayısı, kapalı alan ve yatak kapasitesi gibi kriterlere uygunluğuna göre puan veriliyor. Hangi hastanenin hangi sınıfta hizmet vereceği bu puanlamaya göre belirleniyor. SGK'nın söz konusu kriterlerine göre belirlenen listede, Özel Giresun Ada Hastanesi en yüksek puan alan özel hastaneler arasında A kalite sınıfında yer aldı. Özel Ada Hastanesi, Türkiye genelinde, 801-1000 arasında puan olan hastaneler listesinde üst sıralarda yerini almıştır" dedi.
Giresun ve bölge halkına hizmet veren Özel Giresun Ada Hastanesi'nin, insanların sağlık ve tedavi amaçlı şehir dışına gitmelerini engelleyecek kalitede olduğunu kanıtladığını dile getiren Dr. Damcı, " 'Sağlıklı Yaşam Bizim'le sloganıyla kalite standartlarına uygun olarak hizmet veriyoruz. Hizmet kalitesini, 2009 yılında aldığı ISO Kalite Belgesi'yle tescilleyen Özel Giresun Ada Hastanesi, SGK'nın A Sınıfı Hastane belgesiyle de Giresun ve bölge halkı için referans hastane olma özelliğini iyice pekiştirmiş oldu" diye konuştu.