Ortaca'ya Yapılacak Yeni Devlet Hastanesi'nin Yer Çalışmalarına Hız Verildi

Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 programına alınan ve 47 uzman kadrosu bakanlık tarafından açıklanan 75 yataklı Ortaca Devlet Hastanesi'nin yer çalışmalarına hız verildi.

Ortaca'ya Yapılacak Yeni Devlet Hastanesi'nin Yer Çalışmalarına Hız Verildi
Muğla-Antalya Karayolu Antentepe mevkiinde yapılacak olan yeni hastanenin projeleri tamamlanarak, yer çalışmalarına başlandı.
Yeni yapılacak olan 75 yataklı Devlet Hastanesi çalışmaları hakkında bilgi veren İl Genel Meclis Üyesi Sebahi Yılmaz; "Daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı 2011 programına alınan Ortaca Devlet Hastanesi, bölge hastanesi konumuna gelecektir. Daha önce Ortaca Belediyesi'ne yer çalışmaları için yaptığımız başvuruyu olumlu karşılanıp, iş makineleri ile çalışmalarına başlanmıştı. Yapılacak olan oto parkın ve hastane yerinin tam düz olabilmesi için Orman Bölge Baş Müdürlüğü'ne yaptığımız başvuru kabul edildi. Orman Bölge Müdürlüğü ile Ortaca Belediye İş makineleri hızlı bir şekilde çalışmalarına başladılar. Yapılacak olan 75 yataklı hastanenin projesi hazırdır. Hatta Sağlık Bakanlığı tarafından görev yapacak olan 47 kadro daha önce açıklanmıştır. Yer düzenleme çalışmaları tamamlandığından TOKİ'ye yer teslimi yapılıp, kısa bir zaman içinde hastanenin temeli atılacaktır"dedi.
Harita Mühendisi Hasan Şahin hastanen yer çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Şahin; "Planı çizen inşaat mühendisi oto park ile hastane yerinin aynı kotada olmasını istediğinden, bizde çalışmalarımızı bu yönde başladık. Hastanenin yolu ise, Muğla-Antalya Karayolu'na bağlanacaktır" ifadelerini kullandı.