Öğrenci, öğretmen, veli ve servis sürücüleri trafikte can güvenliği konusunda bilinçlenecek

İlköğretim okullarında öğretmen, öğrenci, veli ve okul servis sürücüleri trafikte can güvenliği konusunda bilinçlendirilecek.

Millî Eğitim Bak

İlköğretim okullarında öğretmen, öğrenci, veli ve okul servis sürücüleri trafikte can güvenliği konusunda bilinçlendirilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile TÜVTURK Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş. arasında imzalanan iş birliği protokolüyle hayata geçirilen Can Dostları Hareketi, temsilci öğretmen eğitimleriyle başladı. Projeyle trafikte can güvenliği konusunda ilköğretim okullarının 4 ve 5. sınıf öğretmenleri, öğrencileri ve velileri ile okul servis sürücülerinin farkındalıklarını geliştirmek ve trafikte sorumluluk bilincini artırmak amaçlanıyor. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun ve Van'dan seçilen 155 okulda uygulanacak proje; dört aşamadan oluşuyor. Projenin ilk ayağında toplam 150 temsilci öğretmenin eğitimleri tamamlandı. Projenin ikinci aşamasında temsilci öğretmenler, seminerde edindikleri bilgileri kendi okullarındaki tüm 4 ve 5. sınıf öğretmenlerine aktaracak. Üçüncü aşamada 4 ve 5. sınıf öğretmenleri veli eğitimleri düzenleyerek, velilerin trafik güvenliği konusunda farkındalıklarının gelişmesine katkıda bulunacak.

Son aşamada ise söz konusu öğretmenler sınıflarında Trafik Güvenliği dersini işlerken, 'Can Dostları Hareketi' kapsamında geliştirilen içerik ve etkinliklerden faydalanacak. Ayrıca servis sürücülerine dağıtılmak üzere hazırlanan Güvenli Servis Kartları'yla, öğrencileri serviste güvenle taşımaları ve gidecekleri yerlere güvenle ulaştırmaları amacıyla oluşturulan mesajlar, sürücülere görseller desteğiyle aktarılacak.