Mutki'de 12 cesede ait kemik parçaları bulundu, kazı çalışması tamamlandı

Bitlis'in Mutki ilçesinde bir ihbar mektubu üzerine cumhuriyet savcılığın başlattığı faili meçhullerle ilgili kaza çalışması tamamlandı. Kazı sonucu 1

Bitlis'in Mutki ilçesinde bir ihbar mektubu üzerine cumhuriyet savcılığın başlattığı faili meçhullerle ilgili kaza çalışması tamamlandı. Kazı sonucu 12 cesede ait kemik parçaları bulundu.

Akıncı Mahallesi'nde 2 gündür yoğun güvenlik önlemi altında yapılan ve akşam saatlerine kadar süren kazı çalışmasında 12 cesede ait kemik parçalarına ulaşıldı.

Jandarma Komutanlığı'nın bulunduğu tepenin eteğinde bulunan çöplükteki kazı, özel yetkili savcıların talimatıyla yapıldı. Bitlis'in değişik ilçe ve köylerinden 1993 ve 1999 yılında PKK'ya katılmak üzere evlerinden ayrılan ancak daha sonra kendilerinden haber alınamayan 9 kişinin infaz edilerek Mutki Jandarma Karakolu'nun eteklerinde kazılan çukura atıldığı ileri sürülmüştü. Bölgede değişik tarihlerde yaşanan çatışmalarda öldürülen 3 PKK'lının da aynı bölgeye gömüldüğü iddia edilmişti. Çıkarılan kemik parçalarının kimlere ait olduğu Adli Tıp Kurumu tarafından yapılacak DNA incelemesinin ardından kesinlik kazanacak.