MÜSİAD: Sanayi Strateji Belgesi etkin biçimde uygulanırsa Türkiye'nin önü açılır

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Sanayi Strateji Belgesi'nde yer alan 72 eylem planının etkin bir biçimde u

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Sanayi Strateji Belgesi'nde yer alan 72 eylem planının etkin bir biçimde uygulanması halinde Türkiye'nin önünün açılacağını vurguladı.

Vardan, belgeyi hazırlayan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nı da eylemlerin izlenmesi, değerlendirilmesi ve güç birliği adına gereken koordinasyonu yapmaya davet etti.

2011-2014 Sanayi Strateji Belgesi'nin tanıtım toplantısında söz alan MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye'nin sanayide önemli bir yol aldığını, almaya da devam ettiğini dile getirdi.

Ülkenin Sanayi Strateji Belgesi hazırlamakta geç kaldığından dert yanan Cihad Vardan, "Sanayileşmeyi tamamlayan bir ülke için artık etkin ve bütüncül bir strateji belgesi hazırlamalıyız." temennisinde bulundu.

Ekonomilerin büyümelerinde Ar-Ge ve inovasyonun önemli bir rolü olduğunu kaydeden Vardan, Sanayi Strateji Belgesi'nin bu anlamda Türkiye'ye büyük katkılar sunacağına işaret etti. MÜSİAD Başkanı, "Cumhuriyetin 100'üncü yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacaksak bunun yolu sanayi üretimini ileri taşımaktır. Cari açığın kapanması da katma değerli ürün üretimiyle mümkün olacaktır. Tüm bunları yapabilmek için de Sanayi Strateji Belgesi'ni ivedilikle uygulamak önemlidir." dedi.

72 eylem planının başarı elde edeceğine inandığını aktaran Ömer Cihad Vardan, "Bunlardan KOBİ'lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması sanayiye katkıda bulunacaktır. Mikro firmaların, küçük ölçekli, küçük ölçeklilerin büyük ölçekli olabilmelerini belirleyen kriterler de mühimdir." ifadelerini kullandı.

Yabancı şirketlerle yapılan evliliklerin, marka satın almalarının teşvik edilmesini öneren Cihad Vardan, Ar-Ge ve inovasyona dayalı, katma değerli ürün üretimine geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vardan, "Belgedeki eylem planlarının uygulanması etkin bir biçimde uygulanmalıdır. Bu olursa Türkiye'nin önü açılır. Eylemlerin izlenmesi, değerlendirilmesi ve işbirliği adına Sanayi Bakanlığı gereken koordinasyonu yapmalıdır." dedi.