Minik Uğur 17 Ocak'ta Sağlığına Kavuşacağı İlik Ameliyatını

Fethiye'de yaşayan 3 yaşındaki kan kanseri hastası Uğur Yelmen, Muğla Valisi Fatih Şahin'in kargo ücretini karşılamasıyla 15 Ocak'ta Türkiye'ye gelecek olan iliğin 17 Ocak'ta Akdeniz Üniversitesi'nde nakledilmesiyle sağlığına kavuşacak

Minik Uğur 17 Ocak'ta Sağlığına Kavuşacağı İlik Ameliyatını
Fethiye'de yaşayan 3 yaşındaki kan kanseri hastası Uğur Yelmen, Muğla Valisi Fatih Şahin'in kargo ücretini karşılamasıyla 15 Ocak'ta Türkiye'ye gelecek olan iliğin 17 Ocak'ta Akdeniz Üniversitesi'nde nakledilmesiyle sağlığına kavuşacak.
İki yıl önce kan kanserine yakalanan 3 yaşındaki Uğur Yelmen'in sağlığına kavuşması için ABD'de bulunan uygun kemik iliği, 10 bin liralık kargo ücreti nedeniyle Türkiye'ye getirilememiş ve küçük çocuk sağlığına kavuşamamıştı. Maddi imkanı olmayan aile ise çocuklarına bulunan uygun iliğin getirilmesi için hayırseverlerden yardım istemişti. Konuyu basından duyan Muğla Valisi Fatih Şahin kargo ücretinin valilik tarafından karşılanacağını ve iliğin Türkiye'ye getirileceğini açıklamıştı. 15 Ocak'ta Türkiye'ye gelecek olan ilik 17 Ocak'ta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılacak ameliyatla 3 yaşındaki Uğur Yelmen'e nakledilecek. Yapılacak olan ameliyatın masrafları ise Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak. 3 yaşındaki Uğur'un annesi Dudu Yelmen, kendilerine en güzel yılbaşı hediyesinin devlet tarafından verildiğini söyledi. Olayın basında yer almasının ardından kendisine Muğla Valiliği ve Sağlık Bakanlığı tarafından telefonla ulaşıldığını belirten Yelmen, Muğla Valiliği'nden aradılar ve küçük oğlum için gerekenlerin yapılacağını söylediler. Daha sonra Sağlık Bakanlığı'ndan da telefon edip ameliyat masraflarının karşılanacağını bildirdiler. Kulaklarıma inanamadım. En umutsuz olduğumuz dönemde devletimiz bize sahip çıktı. Şimdi sabırsızlıkla ameliyat gününü bekliyoruz" dedi.