Mental ve down sendromlu gençlere takı tasarım kursu

Eyüp Belediyesi gerçekleştirdiği çalışmalarla mental, down sendromlu ve bedensel engelli gençlere desteğini sürdürüyor.

Eyüp Engelliler Koor

Eyüp Belediyesi gerçekleştirdiği çalışmalarla mental, down sendromlu ve bedensel engelli gençlere desteğini sürdürüyor.

Eyüp Engelliler Koordinasyon Merkezi, düzenlediği geziler ve eğitimlerle bedensel özürlü, mental ve down sendromlu gençleri hayata bağlayan, onların kendilerine özgüvenlerini artırarak kendi başlarına ayakta durmalarını sağlayan bir projeye imza attı. Eyüpte mental, down sendromlu ve bedensel engelli gençler için takı tasarım kursu açıldı.

Eyüp Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde her hafta salı ve perşembe günleri gerçekleştirecek kurslar, sabah ve öğleden sonra olmak üzere dörder gruptan oluşacak. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen kurslarda, öğrenciler hem el becerilerini geliştirme hem de psikolojik olarak rahatlama imkanı bulacaklar.

Engelli gençler tarafından bu kurslarda üretilen takılar, daha sonra yine Belediyenin organizasyonunda engelliler yararına satışa sunulacak.

Eyüp Belediyesi'nin, down sendromlu gençlerin belediyenin sosyal tesislerinde çalışarak maddi gelir elde etmeleri ve kendilerine olan özgüvenlerinin artması amacıyla düzenlenen projesi, büyük ilgi görmüş, Türkiye genelinde yapılan Yerel Yönetimler Proje yarışmasında büyük ödül kazanmıştı. Belediye, önümüzdeki aylarda yine engelli gençlerle ilgili yeni projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.