Mecliste Yetki Tartışması

Samsun İl Genel Meclisi'nde, belediyenin sorumluluğundaki bölgeye yol yapımı için İl Özel İdaresi'ne yetki verildiği iddiası tartışmaya neden oldu.

Mecliste Yetki Tartışması
İl Genel Meclisi ocak ayı üçüncü toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. Ayvacık ilçesi Çarşı köyü Çınar Mahallesi, Şükür köyü bağlı yolu ile Ardıç köyü Yakup Uşağı Mahallesi ve Orta Kışla Mahallesi bağlantı yollarının dozer tesviye programına alınmasına dair Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu Raporu Meclis Üyesi Mustafa Numanoğlu tarafından okundu ve kabul edildi.
İkinci gündem maddesi ise tartışmalara neden oldu. İl Özel İdaresi yatırım programında olmayan Atakum ilçesi Karaoyumca köyü ile Alanlı Mahalle Mezarlığı arasındaki, Karaoyumca köyü ile Meyvalı köyü arasında, Yukarı Aksu ve Meyvalı, Karaoyumca köylerinin grup yolu olarak kullanılacağı güzergahın İl Özel İdaresi Yol Etüt Programı'na alınması hakkındaki rapor okundu. CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, yolun belediye sınırları içerisinde olduğu gerekçesiyle sorumluluğun belediyeye ait olduğunu, yetki aşımı yapılarak görev alanı olmayan bir yerde yol çalışması yapılmak istendiğini öne sürdü.
Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, mevcut yolda iyileştirme yapılarak belediye sınırlarındaki yolla birleştirileceğini, burada usulsüz bir durumun söz konusu olmadığını savundu.
Yapılan oylamada CHP Grubu ret oyu verirken, MHP ve AK Parti 'evet' oyu kullandı. Toplantı sonunda AK Parti Grup Başkan Vekili Dilaver Atlı, 'ekonomi' başlıklı bir konuşma yaptı.