Manisa Belediyesi 2011 Yılı İlk Meclis Toplantısı

Manisa Belediye Meclisi, Kenan Evren Sanayi Sitesi'nin isminin değiştirilmesi kararını, Kenan Evren Sanayi Sitesi yönetimine bıraktı.

Manisa Belediyesi 2011 Yılı İlk Meclis Toplantısı
Belediye Meclis Salonu'nda Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleşen Ocak ayı meclis toplantısında Kenan Evren Sanayi Sitesi'nin isminin değiştirilmesi konusu, MHP grubundan verilen önergeyle karara bağlandı. MHP'li meclis üyesi Mehmet Güzgülü, "Bu önerge geldiginde biz komisyon üyeleri fırsat buldukça bununla ilgili çalışma yaptık. Yaptığımız araştırmalarda özel ve tüzel sitelere Belediyelerin isim verme yetkisi olmayacağını gördük. Kücük sanayi sitesinde bazı iş yelerini gezdik, site yönetimi ile toplantı yaptık. Hepsinin bize söylediği en önemli konu 'Manisa'daki sorunlar bitti bu mu kaldı. İlk önce kendisini yargılasınlar da ondan sonra isim değiştirmeye baksınlar.' Biz bu söylemlere rağmen komisyonda bir karar almak icin toplandık. Biz MHP grubu olarak mazbatanın mazbata şeklinde değil, site yöneticilerin yapacağı genel kurulla isimin degiştirilmesini bu şekilde oylanmasını istiyoruz." dedi. MHP'li Güzgülü'nün sunmuş olduğu önergeye göre yapılan görüşmelerin ardından isim değişikliği konusunun site kooperatifinin kararına bırakılması oy çokluğuyla kabul edildi.
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mecliste Belediye'nin 2011 yılında hayata geçireceği Havuzlu Çarşı, Cumhuriyet Meydanı, Laleli Gençlik Merkezi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu ile Yeni Otogar projeleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Ergün, "2011 yılında da hayırlı kararlar alacağımıza inancım sonsuz. Manisa için 2011 yılı inşaatların başladığı, hedeflerin, projelerin, hizmetlerin sunulacağı yılın başlangıcı olarak görüyoruz. Seçimler öncesinde söz verdiğimiz Malta Parkı Projesi'nin temelini attık. Umut ediyorum; İnsallah yaz aylarında burası Manisalıların hizmetine girecek. Tabi ki bunun yanında şuanda proje ve ihale prosedürleri devam eden projelerimiz var. 2011 yılı içierisinde ilk etapta hedef koyduğumuz Cumhuriyet Meydanı'nın yenilenmesi söz konusu. Yapıldığı günden beri otoparkın kullanılan çoğu noktasını geçicide olsa tamiratları yapıldı. Bu hafta içersinde kalan kısımlarda tamamlananacak. Tabi bu geçici bir çözüm. Cumhuriyet Meydanı'ndaki karoların tamamına yakını kırık, kötü bir görüntüye sahip. Şehirler bulundurdukları alanlarla anılırlar. Manisa'ya ziyarete gelenler Manisa'daki bu meydanımızı hatırlayacak. Manisa'ya yakışır bir meydan haline getirmek için güzel proje hazırlandı. İnşallah bunun bir kaç ay icersinde ihalesi bitirip başlıyacağız. Manisa'da otopark sorunu hatsafhada bu konuda Anıtlar Kurulu'na müracaatımızı yaptık. Emekliler Parkı'nın altını otopark yaparak. Trafiği rahatlatmak istiyoruz. Anıtlar Kurulu'ndan cevap bekliyoruz. İnşallah bunda da bir sorun çıkmaz. Saruhan Otel'in ön tarafında yapılması planlanan Şehitler Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu projeleri hazırlandı. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunun da tüm prosedürleri bir kaç ay içinde tamamlanacak ihale çıkmış olacak. Manisa Belediyesi'nin tam arkasında havuzlu çarşımız var. İnsalarımızı oraya çekmek kısmende olsa çarşıya yeniden bir hareket getirmek için orada da proje hazırladık. İnşallah burası da bir ay içerisinde ihaleye çıkacak. Bunların hepsini bir başlangıç olarak görüyorum" dedi. Manisa Belediyesi'nde görevi devraldıkları Nisan 2009'dan gelinen noktaya kadar sürekli olarak mali disiplin programı uyguladıklarını ve 2011 yılı itibariyle bunu sağladıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "2009 yılının son 9 ayı itibariyle yüzde 75,34 gerçekleşmeyle rekor kıran bütçemiz, 2010 yılsonu itibariyle yüzde 91 oranında gerçekleşerek yeni bir rekora imza atmış oldu. Bu rekor, uyguladığımız mali disiplin, aldığımız kararlar ve yaptığımız çalışmaların doğru çalışmalar olduğunun kanıtı. Doğru yaptığımız işlerin karşılığı rakamlarla önümüze geliyor. Bunu sağlamış olmak, belediyemizin kar eder duruma gelmiş olması bizleri oldukça memnun ediyor" diye konuştu.