Liselerarası Basketbol İl Birinciliği Maçları Sona Erdi

Erzurum'da 19 takımın katılımı ile gerçekleştirilen Liselerarası Basketbol İl Birinciliği müsabakaları oynanan final gurubu maçlarıyla sona erdi

Liselerarası Basketbol İl Birinciliği Maçları Sona Erdi
Erzurum'da 19 takımın katılımı ile gerçekleştirilen Liselerarası Basketbol İl Birinciliği müsabakaları oynanan final gurubu maçlarıyla sona erdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liseli Gençler Basketbol İl Birinciliği maçları nefesleri kesti. Atatürk Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan müsabakalara 16 erkek takımı dört ayrı grupta mücadele ederken, bayanlarda da üç takım şampiyonluk için karşı karşıya geldi. Basketbol İl Temsilcisi Semahattin Yıldız, Tartip Komitesi üyeleri Alparslan Topçu, Levent Çakmur, Kayhan Yaşar, Erkan Haşıloğlu nezaretinde oynanan basketbol maçları büyük bir ilgi gördü. Erzurum'un tecrübeli hakemlerinin yönettiği basketbol maçları kıran kırana geçti. Milli Eğitim Müdürlüğü Spordan Sorumlu Şube Müdürü İbrahim Turan, Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen ve Spor Servisinden Yusuf Altınkeser ile çok sayıda okul müdürü ve öğrencinin izlediği müsabakalarda erkeklerde Mecidiye Anadolu Lisesi tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. İkinciliği Bilkent Lisesi üçüncülüğü de Mehmet Akif Ersoy Lisesi kazandı.
Bayanlarda şampiyonluğu Bilkent Lisesi elde etti. Anadolu Lisesi ikinci olurken, Nenehatun Kız Lisesi üçüncü sırada yer aldı.
KUPALARINA KAVUŞTULAR
Final Four müsabakaları dün oynadı, Mecidiye Anadolu Lisesi Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ni 75-60 mağlup ederken, Bilkent Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi'ni 102-53 mağlup etti. Bayanlarda ise Bilkent Lisesi, Nenehatun Kız Lisesi'ni 49-28 yenmeyi başardı. Nefes kesen Final Four müsabakalarının ardından dereceye giren takımlar için kupa töreni düzenlendi. Erkeklerde şampiyon olan Mecidiye Anadolu Lisesi'nin yanı sıra ikinci olan Bilkent Lisesi ve üçüncü olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ne kupaları takdim edildi. Bayanlarda da şampiyon olan Bilkent Lisesi ikinci olan Anadolu Lisesi ve üçüncü olan Nenehatun Kız Lisesi'de kupalarına kavuştu.