"Kur'an kursları bayanların sosyalleşmesini sağlıyor"

İzmit Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Kur'an kurslarının sadece dini bilgilerin öğretildiği yerler olmadığını, bayanların sosyalleşmesini de sağladığı

İzmit Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Kur'an kurslarının sadece dini bilgilerin öğretildiği yerler olmadığını, bayanların sosyalleşmesini de sağladığını söyledi.

Kocaeli Müftülüğü'ne bağlı Yenicuma Camii Kız Kur'an Kursu öğrencileri, 2010 - 2011 eğitim öğretim yılı Kur'an Okuma Bayramı'nı kutladı. İzmit Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Kocaeli Müftü Yrd. Nedim Özkal, İzmit Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demir, Kocaeli Merkez Vaizesi Nuray Kesercioğlu, Kur'an kursu öğreticileri, kursiyerler ve İzmitli hanımlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan kurs öğreticisi Nurhan Özyurt, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan Kur'an kurslarında bayanların okullarda alamadıkları dini bilgileri edinme fırsatı bulduklarını söyledi. Özyurt konuşmasına şöyle devam etti: "Günlük hayatta alamadıkları bilgi ve beceriyi kazandırma, günlük hayatta elinden tutacak bilgiler sunma, Kur'an ve sünnet odaklı sahih bilgiyi hurafelerden uzak bir biçimde tanıtma, Kur'an-ı Kerim'i sadece yüzünden okutmakla yetinmeyip aynı zamanda onun mesajlarını da kavratma ana hedefimiz olmuştur."

İzmit Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, kursların sadece bazı bilgilerin öğretildiği yer değil, aynı zamanda memleketlerinden gelerek şehre yerleşen bayanların konuşup dertleşebileceği yerler olduğunu dile getirdi. Keşvelioğlu, "Kur'an kursunun birçok işlevi bulunuyor. "Köyünden, memleketinden göçüp gelen akrabalarından uzak, kalabalıklar içinde yalnız olan hanımların bir araya gelip birbiri ile dertleştiği, tanışıp kaynaştığı, deşarj olduğu, sosyalleştiği, bir takım güzellikleri birlikte paylaştığı huzur limanlarıdır." diyerek Kur'an kurslarının sosyal işlevinin de olduğunu sözlerine ekledi.

İl Müftü Yardımcısı Sayın Nedim Özkal ise önceden beylerin eğitildiğini, şimdi ise hanımların kurs gördüğünü, onların da çocuklarını, torunlarını eğiteceklerini ifade etti.

Yoğun katılımın olduğu programda, yeni Kur'an okumaya geçen öğrencilerin her biri Kur'an'dan bir ayet okudu. Ney müziği eşliğinde sunulan şiir dinletisiyle devam eden program, İzmit Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu'nun eşi Gülay Keşvelioğlu'nun öğrencilerin avuçlarına kına yakmasıyla sona erdi.