Kültür Evi Okumaları 'Saltukname' İle Başladı

Günümüzde büyük bölümü ortadan kalkmış olan Kayseri Dış Kalesi'nin burçlarından biri olarak ayakta kalmayı başarabilmiş olan Kiçikapı'daki Yoğunburç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek Kültür Evi olarak hizmete sunuldu

Kültür Evi Okumaları 'Saltukname' İle Başladı
Günümüzde büyük bölümü ortadan kalkmış olan Kayseri Dış Kalesi'nin burçlarından biri olarak ayakta kalmayı başarabilmiş olan Kiçikapı'daki Yoğunburç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek Kültür Evi olarak hizmete sunuldu.
Şark usulü döşenen ve içerisinde bir de cafe bulunan Kültür Evi'nde tarih ve edebiyat meraklıları bir araya gelerek çeşitli 'okumalar' gerçekleştiriyorlar.
Bu çerçevede, Anadolu ve Rumeli'nin fethi sırasında önemli rol oynayarak efsaneleşmiş bir Türkmen önderi olan Sarı Saltuk'un hayatını konu alan Saltukname adı eser, Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kılıç tarafından okunmaya başlandı.
Prof. Dr. Kılıç, içinde bulundukları tarihi mekanın ruhuna uygun olarak 'Saltukname' adlı eseri seçtiklerini ve belli bir süre okumaya çalışacaklarını ifade ederek, eserin milli ve manevi değerler açısından önemli bir içeriğe sahip olduğunu söyledi.
Cumartesi ve Pazar günleri saat 16.00'da başlayacak sohbet programlarına 7'den 70'e tüm vatandaşlar ücretsiz olarak katılabiliyor.