Kızılay, Mobil Olarak Bağışları Kabul Etmeye Devam Ediyor

Gaziantep Kızılay Kan Merkezi ekipleri kan bağışlarını kabul etmek için Gaziler Caddesi'nde 2 gün süreyle mobil ekip kurdu.

Kızılay, Mobil Olarak Bağışları Kabul Etmeye Devam Ediyor
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir, vatandaşların kan bağışlarını kabul etmek için Gaziler Caddesi üzerinde bulunan Alaybey Cami önüne mobil ekip kurduklarını söyledi. Mobil ekibin 2 gün boyunca hizmet vereceğini duyuran Demir, sağlıklı vatandaşları kan bağışına davet etti. Burada bağışta bulunan vatandaşların öncelikle form doldurduğunu ve ardından tansiyonu ölçüldüğünü ifade eden Dr. Tunçhan Demir, "Sağlık problemi olmayan vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmalarını istiyoruz.
Vatandaşlarımızın rahatça zaman kaybetmeden kan bağışında bulunmaları için zaman zaman belirli bölgelere mobil ekiplerimizi yönlendiriyoruz. Alaybey Camii önünde kan bağışlarını kabul eden ekiplerimiz Perşembe günü akşama kadar hizmet vermeye devam edecekler" dedi.
Kan bağışında bulunan vatandaşlar, "Herkesin 3 ayda bir bağışta bulunması gerekmektedir. Kan bağışı çok güzel bir duygu olduğu için herkesin bu duyguyu yaşamasını istiyoruz. Şuanda başkasına lazım olan kan yarın bize de gerekebilir, bu yüzden duyarlı olmamız şart" diye konuştular.