Kış Aylarının Vazgeçilmezi Kestaneye Rağbet Arttı

Kış günlerinin vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan kestaneye Şanlıurfa'da rağbet arttı.

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Kestaneye Rağbet Arttı
Şanlıurfa'da 5 yıldır kestane satışı yapan İsmail Çaldıran fiyatının 4 ila 6 lira arasında değiştiğini söyledi. Çaldıran," Havaların soğuk ve yağışlı geçmesi dolayısıyla satışlar arttı. Kestanenin doyurucu özelliğinin yanı sıra içerdiği vitamin ve mineraller ile kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağıdır. Kestane kışın tercih edilen meyveler arasında her zaman birinci sırayı almıştır. Son zamanlarda satışlarımızda belirgin bir artış söz
konusu oluyor. Kestaneyi 5-6 lira üzerinden Şanlıurfalılara sunuyoruz. Pişirilmiş kestanenin fiyatı daha farklı olabiliyor. Herkesin bildiği üzere kestane çiğ olarak yenildiği gibi pişirilerek de tüketilmektedir. Kestane hakkında unutulmaması gereken önemli bir detay, kestane tüketiminin şeker hastalarına faydalı olmadığıdır. Ayrıca kestane hastanın iyileşmesinde büyük bir rol oynar ve vücuda direnç kazandırır. Kolesterol oranını düşmesini sağlamaktadır. İshale düşmandır, ishal olan hastaya tavsiye edilir.
Kan dolaşımını hızlandırır ve düzenler. Mide ve karaciğerin dostudur. Varis ve basur şikayetlerini azaltır. Karaciğere ve mideye de faydalıdır" dedi.
Uzmanlar kestaneyi, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriyor. Damar sertliği ve şeker hastalığından yakınanların, kestaneyi fazla tüketmemesine dikkat çekiliyor.