Ketem'den 82.yıl Devlet Hastanesi Hemşirelerine Eğitim

Adıyaman Devlet Hastanesi tarafından 82.Yıl Devlet Hastanesi'nde görevli hemşirelerine Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından eğitim verildi.

Ketem'den 82.yıl Devlet Hastanesi Hemşirelerine Eğitim
KETEM tarafından Adıyaman 82.Yıl Devlet Hastanesi bünyesinde görevli hemşirelere kanserin önemi ve korunma yolları hakkında bilgiler verildi. 82. Yıl Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme konferansına 30 hemşire katıldı.
KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Nuray Aksoy Aşuk, meme kanseri, kadınlarda en sık görülen ve en sık ölümlere neden olan kanser türü olduğunu belirterek, "Meme kanserine bağlı ölümler son 20 yıldır erken tanı ve tedavi olanaklarının gelişmesine bağlı olarak azalma göstermektedir. Toplumda bilgi düzeyinin artması, kadınların kendi kendine meme muayenesini uygulamaları, düzenli klinik muayene ve mamografi ile erken tanı sağlanabilmektedir. 35-49 yaş aralığında bayanlar meme kanseri için her ay adet tarihlerinden 7
gün sonra veya her ayın belirli bir günü periyodik olarak kendi kendine meme muayenesi yapmalıdırlar. Yılda bir hekim tarafından meme muayenesi yaptırmalıdırlar" dedi.
Adıyaman'daki bütün kadınlara ulaşarak kanser konusunda genel eğitim veren Ebe Rukiye Bozan ve Arzum Bük, kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezi kamu kurum ve kuruluşları ile değişik köylerde ailelere meme kanseri hakkında eğitim seminerleri verdiklerini vurguladılar.