Kent Gazetesi'nden Belediyelere 'Ortak Vicdan' Çağrısı

Adana'da yayın yapan Kent Gazete ve Televizyonu, belediyelerin yerel medya kuruluşlarına verdiği ilanlarda ayrımcılık yaptığını iddia ederek, bu yolla basının terbiye edilmeye çalışıldığını ve adaletsizlik ortadan kaldırılıncaya kadar, grup olarak belediye ilanı kabul etmeyeceklerini açıkladı

Adana'da yayın yapan Kent Gazete ve Televizyonu, belediyelerin yerel medya kuruluşlarına verdiği ilanlarda ayrımcılık yaptığını iddia ederek, bu yolla basının terbiye edilmeye çalışıldığını ve adaletsizlik ortadan kaldırılıncaya kadar, grup olarak belediye ilanı kabul etmeyeceklerini açıkladı.
Kent Gazete ve Televizyonu İmtiyaz Sahibi Turgay Develi yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'ndeki önceki yönetimin yıllarca kendilerine ilan ambargosu uyguladıklarını dile getirerek, "Nedeni o dönemki başkana aykırı ses çıkarmak, onu üzecek haberleri de yayınlamamızdı. Şimdiki belediye yönetimi de o dönem bizim uğradığımız davranışı bugün bazı gazetelere karşı uyguluyor" diye konuştu.
Develi, başta Büyükşehir Belediyesi yönetimi olmak üzere ilçe belediye başkanlarının yerel basın ile ilişkilerini paranın gücüne dayalı bir zemine oturttuklarını iddia ederek, bunu ahlaki bir çöküş olarak değerlendirdi. Develi, "Belediye yönetimleri, ilanları kendi keyiflerine göre dağıtıp onları 3 kuruşluk ilanla terbiye etme anlayışından vazgeçmelidir. Belediyelerin yerel basını ilanla terbiye etme anlayışı son bulana kadar, özel ilanlar o gazetelere de gönderilene kadar bize gönderilen ilanları yayınlamayı kabul etmeyeceğiz. Ortak akıl ve ortak başarı çağrısına inandığımız Zihni Aldırmaz ve Mustafa Tuncel'i biz de 'ortak vicdana' davet ediyoruz" dedi.