'Kayseri 4 Üniversitesiyle 4. Şehir Oldu'

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof

'Kayseri 4 Üniversitesiyle 4. Şehir Oldu'
Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, "Kayseri 4 üniversitesi olan 4. büyük şehir oldu. Bu Kayseri'nin ve Türkiye'nin gelişim sürecinde nasıl iddialı bir pozisyona sahip olduğunu anlatan çok güzel bir figürdür" dedi.
Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı'ya yeni görevinde başarılar diledi. Altınkaya, "Cumhurbaşkanı'mızın takdiriyle Kayseri'nin 4. üniversitesine rektör olarak atandınız. Erciyes Üniversitesi'ne ve Kayseri'ye sahip çıkan hayırseverlerimiz Abdullah Gül Üniversitesi'ne de sahip çıkacaklardır, bundan hiç şüphem yok" dedi.
Ziyarette konuşan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Asyalı, "Kayseri 4 üniversitesi olan 4. büyük şehrimiz oldu. Bu önemli gelişme Kayseri'nin Türkiye'nin gelişim sürecinde nasıl iddialı bir pozisyona sahip olduğunu anlatan çok güzel bir figürdür. Başka bir ifade ile Kayseri dört dörtlük bir üniversite şehri olmuştur. Hayırsever desteğiyle üniversite yapımı hızlanacak" dedi.
Üniversitenin teknik ağırlıklı bir üniversite olacağını söyleyen Asyalı, "Üniversitede Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi olmak üzere iki yüksek okulumuz var. Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu'nun yanı sıra üniversitemizde ağırlığımız İngilizce eğitimde olacak" diye konuştu.
Asyalı, hem akademik hem de idari kadro omurgasını oluşturma aşamasında olduklarını belirterek, "Ekibimiz oluştukça gelecek katkı ile hangi alanda daha çok sivrileceğimizi belirleyeceğiz" şeklinde konuştu.