Kaymakam adaylarına sınav giriş belgesi gönderilmeyecek

Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2011- Kaymakamlık) 16 Ocak Pazar günü Ankara'da yapılacak. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınav Gi

Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2011- Kaymakamlık) 16 Ocak Pazar günü Ankara'da yapılacak. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınav Giriş Belgesini, kullanıcı adı ve şifreleri ile https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecek.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2011 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı'nın 16 Ocak Pazar günü Ankara'da yapılacağı bildirildi. Açıklamaya göre, bu sınavda adayların adreslerine Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni, kullanıcı adı ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon, sıra bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak.

Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerini sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda. Bu belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınava girebilmek için gerekli olan fotoğraflı ve onaylı Özel Kimlik Belgesi olarak sadece Nüfus Cüzdanı veya Pasaport kabul edilecek. Nüfus Cüzdanının fotoğraflı ve TC Kimlik Numarası yazılı olması gerekiyor. Sürücü Belgesi ve Kurum Kimlik Belgesi de dahil başka hiçbir belge özel kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecek. Özel kimlik belgesi olarak nüfus cüzdanını veya pasaportunu sınav günü yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.

Bu sınav için adaya ait soru kitapçığı matbaada tek tek özel olarak paketlenecek ve sınav başladığında her adaya açılmamış bir adet soru kitapçığı paketi verilecek. Bu paketin adayın kendisi tarafından açılması gerekiyor. Sınav güvenliğini artırıcı tedbirler bu sınavda da uygulanacak.