Karabük'ün Köyündeki Traktöre Ankara'da Ceza Kesildi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, tarımda kullanılan ve hiç köyden dışarı çıkarılmadığı belirtilen traktöre, Ankara Kızılay kavşağında sola dönüş ihlali yaptığı gerekçesiyle trafik cezası kesildi.

Karabük'ün Köyündeki Traktöre Ankara'da Ceza Kesildi
Safranbolu ilçesine bağlı Kırıklar köyü Karaevli Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Turgut, çiftçilik yaptığını ve traktörü ile bugüne kadar köy dışına çıkmadığını söyleyerek kendisine gelen trafik cezasıyla şaşkına döndüğünü ifade etti. Kendisine gönderilen ceza makbuzunda, 78 SE 760 plakalı otomobile Kızılay kavşağında sola dönüş ihlali yaptığı gerekçesiyle ceza kesildiğinin yazılı olduğunu anlatan Turgut, "Ceza makbuzundaki plaka traktörüme ait ancak otomobil gibi gösterilmiş" dedi. Traktörü köyde
tarla işlerinde kullandığını anlatan Turgut, şöyle konuştu: "Daha önce de ceza makbuzu geldi yanlışlık olmuştur diyerek ilgilenmedim. Sonra köye gelen postacının verdiği zarfı açtığımda Ankara'da ceza yediğim yazıyor. Kanaatimce Ankara'daki bu otomobil benim plakamla geziyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bu cezaları ödemek istemiyorum. Kim ceza yediyse o ödesin. Traktörüm Ankara'ya nasıl gitsin? Yetkililer bu yanlışı düzeltmelidir."
(YE-ET-HO-Y)