"Ilgaz Dağı, Türkiye'nin kayak cenneti oldu"

Kastamonu Ilgaz Dağı'nın Türkiye'nin kayak cenneti olduğunu belirten Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal, "Ilgaz Dağı, Kastamonu'nun k

Kastamonu Ilgaz Dağı'nın Türkiye'nin kayak cenneti olduğunu belirten Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal, "Ilgaz Dağı, Kastamonu'nun kurtuluş projesidir. Ilgaz Dağı'na ne kadar çok tatilci gelirse Kastamonu'nun turizmi o kadar çok gelişecektir. Ilgaz Dağı'na büyük emekler verildi. Büyük paralar harcandı. Siyasilerimizden de büyük destekler gördük." dedi.

4 milyon dolara malolan ve kayak severlerin hizmetine sunulan telesiyej sahasının ışıklandırıldığına dikkat çeken Sudi Topal, "Yeni telesiyejimizde 4'lü koltuk sistemi mevcut. Yine yapılan ışıklandırma sistemi ile kayak severlere geceleri de kayak yapma imkanı sunduk. Ilgaz Dağı'na ayrı bir renk ve ayrı bir keyif getirdik. Yine pistlerin uzatılması için değişik projeler üzerinde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz:" dedi.

Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Ilgaz'ın özellikle hafta sonu tatilciler tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren Sudi Topal, kayak pistlerinin büyütülerek daha elverişli hale getirildiğini, yılbaşı yoğunluğunun ardından şimdi de sömestre tatili için rezervasyonların başladığını söyledi.