Hendek Belediyesinden Şampiyonlara Ödül

Hendek Belediyesi tarafından, Türkiye Şampiyonu Yunus Özel ve karatede şampiyon olan sporculara ödül töreni düzenlendi.

Hendek Belediyesinden Şampiyonlara Ödül
Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan ödül törenine Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, ilçe Emniyet Müdürü Kadir Erdem, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile aileler katıldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Güreş İhtisas Kulübü ve Karate İhtisas Kulübü'nün faaliyetleri slayt eşliğinde gösterildi. Slaytın ardından geçlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması adına sigara ve madde bağımlılığı hakkında görüntüler eşliğinde sosyal mesaj verildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli, tarihi bir an yaşandığını belirterek, "Hendek bugün yeni başarılara daha imza atmıştır. 1988 yılında Kulübümüzün Onursal Başkanı, Belediye Başkanımız Ali İnci'nin temellerini atmış olduğu Güreş İhtisas Kulübü, bugün güzel bir noktaya gelmiştir. Önümüzde çok büyük hedefler var. Trabzon'da yapılan ve 41 kulüpten 203 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda büyükşehirlerle yarıştık. Şampiyonumuz Yunus Özel, geçen yıl son saniyelerde Türkiye Şampiyonluğunu kaybetmişti. Bu yıl ezici bir üstünlükle rakiplerini geride bırakıp Türkiye Şampiyonluğunu almıştır. Şampiyonumuz ülkemizi ve Hendek'imizi güzel bir şekilde temsil ederek göğsümüzü kabartmıştır. Şampiyonlar kolay yetişmiyor, illaki onlara emek verenleri ve mimarları vardır. Bu mimar Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci'dir. Bizleri yetiştirdiği gibi bu kulüpte birçok sporcunun yetişmesine vesile olmuştur. Yakın zamanda İstanbul'da güreş turnuvası yapılacak. 2011'de İstanbul'da Dünya Grekoromen Şampiyonası yapılacak. Şampiyonumuzdan iyi bir derece bekliyoruz. En büyük hedefimiz 2012 yılında Londra Olimpiyatları'na katılarak şampiyonumuzdan tarihi bir şampiyonluk bekliyoruz. Şampiyonumuzu yetiştiren hocası Sefer Sarı'yı da tebrik ediyorum" dedi.
Hendek Belediye Başkanı ve Güreş İhtisas Kulübü Onursal Başkanı Ali İnci'de, yetiştirmiş olduğu öğrencilerinin başarılarını görmekten mutlu olduğunu belirterek, "Bir öğretmenin beklentisi öğrencisinin üst seviyelere çıkmasıdır. Hendek her dalda birincidir. Bütün sahalarda Hendek, Türkiye ile yarışıyor. Bunu sizlerle sağladık. Hendek'te 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu yapacağız. Bu salonumuz yapıldığında neden Avrupa ve Türkiye Şampiyonaları Hendek'te yapılmasın. Hendek halkı bunu hak ediyor. Yapacağımız kapalı spor salonumuzun projeleri tamamlandı ve yakında temelini atacağız. Kısa sürede tamamlanacak olan salonumuzda inşallah Avrupa ve Türkiye Şampiyonlukları yapılacak. Güreşçilerimiz ve karatecilerimiz büyük başarılara imza atarak belirli bir seviyeye geldiler. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Hem güreşçilerimizden hem de karatecilerimizden dünya ve olimpiyat şampiyonlukları bekliyoruz. Sporcularımızı yetiştiren hocalarını tebrik ediyorum" diye konuştu.
Kaymakam Mustafa Ayhan da sporun güzelliklerini bir arada yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Belediye Başkanımızın yetiştirdiği öğrencileri bayrağı devralarak güzellikler ortaya koyuyorlar. Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak çok önemli. Onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve enerjilerini sportif faaliyetlerde kullanmalarına yönlendirmeliyiz. Çocuklarımızın geleceği için elimizden gelen desteği veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda Hendek'te yapımı tamamlanmış olacak yüzme havuzumuzda da, yüzme dalında şampiyonlar çıkaracağız. Çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen hocalarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Trabzon'da yapılan Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu olan Yunus Özel ve Kocaeli'de yapılan Türkiye Karate Şampiyonası'nda, Türkiye Şampiyonu olan Kerem Ali Zeren, Büşra Tosun, Nurcan Çiçek, Numan Başaran ve Ümit Atış ödüllendirildi. Ayrıca Hendek Belediyesi Karate İhtisas Kulübü sporcularından 110 sporcuya da diplomaları verildi.