Hayvan Ağılları Köy Dışına Çıkıyor

Söke'nin köylerinde hayvan ağılları Ağustos ayında köy dışına çıkacak

Hayvan Ağılları Köy Dışına Çıkıyor
Söke'nin köylerinde hayvan ağılları Ağustos ayında köy dışına çıkacak. 9 Ağustos 2011'de yürürlüğe girecek kanun ile köylü ev sınırları içinde hayvan bakamayacak. Kisir Köy Muhtarı Baki Suna, konuyla ilgili gerekli girişimlerin ve çalışmaların şimdiden başlatılmasını istedi.
Ağustos ayında yürürlüğe girecek kanun gereği hayvan bakım alanlarının köy yerleşim alanları dışına kurulması planlanırken, köy dışına inşa edilecek ağıllar İl Özel İdaresi tarafından ruhsatlandırılacak. Hayvancılık yapmak isteyen köylü İlçe Tarım Mürdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunacak ve hangi tür-kapsamda hayvancılık yapacağını bildirecek. Böylelikle köylerde hayvancılık kayıt altına alınabileceği gibi denetimleri de kolaylaşacak.
İl Özel İdaresi'nin ruhsatlandırma konusunda yardımcı olmasını isteyen Kisir Köy Muhtarı Baki Suna; İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi tarafından köylerde inşa edilecek ağıl planlamalarının şimdiden programa alması gerektiği görüşünü dile getirdi. Hayvancılığın kırsalın kalkınması için çok önemli olduğunu küçük çapta yapılsa dahi hayvancılığın köylünün gizli bankası olduğunu dile getiren Muhtar Baki Suna; "Konuyla ilgili İl Özel İdare ve Tarım Müdürlüğü ortak çalışmayı hemen başlatmalı. Tarım İlçe Müdürlüklerinde hayvancılık işletme ruhsatı sahibi olanlar yeni uygulamada öncelikli olmalı. 9 Ağustos tarihinde yürürlüğe girecek kanun öncesinde imar ruhsatlarının dağıtımının yapılması gerekir. Bu nedenle gerek ruhsatlandırma gerekse ağıl inşasının yapılması için gerekli ön hazırlık çalışmalarının daha önceki tarihlerde tamamlanmış olması gerekli. İl Genel Meclis Üyelerimizi ve tüm yetkilileri bu konuya duyarlı olmalarını ve çalışma yapmalarını talep etmekteyiz" dedi.