Hayır Çarşısı'na Kıyafet Bağışı

Tokat Belediyesi Aşevi Hayır Çarşısı'na bir hayırsever tarafından 30 adet kolide 4 bin 623 adet çocuk kıyafeti bağışlandı.

Hayır Çarşısı'na Kıyafet Bağışı
Tokat Belediyesi Aşevi bünyesinde 2004 yılından bugüne hizmet gösteren Hayır Çarşısı'na gönüllü bağışlar devam ediyor. Hayırseverlerin bağışları ile toplanan giysiler ise yardıma muhtaç kişilere ulaştırılıyor. Tokat Belediyesi Aşevi Müdürü Hasan Uçkun, hayır çarşısında raflara dizdikleri kıyafetleri vatandaşların bir mağazadan alır gibi seçip beğenerek ücretsiz olarak aldığı kaydetti. Uçkun, "Tokatlı esnafımız Sabri Gündüz'ün aracılığı ile kıyafet yardımında bulunan İstanbul'da ki bir firması sahipleri Oktay Özdemir, Fuat Zafer beye teşekkür ediyoruz. Bunun dışında Ankara, Alanya ve yurt dışından yardım yapanlar var" dedi.
Uçkun, aşevinden yardım alan ve muhtarlardan fakirlik belgesi ile gelenlere kıyafet yardımı yapıldığını belirterek, "Şuan aşevi olarak kapasite anlamında tepe noktadayız. Buradan yardım alanlara kayıt yaparak kıyafet yardımı yapıyoruz. İhtiyacı olanlar kendisi ve aile fertlerine kıyafet alıyor. Elbiselerin yıpranma ve mevsimine göre değerlendirerek belirli aralıklarda yardımlar yapılıyor. Bizim hayırseverlerden beklentimiz kış ayında olduğumuz bugünlerde kışlık giysi getirmeleri. Bize daha çok kış sezonuna girerken yazlık, yaza girerken de kışlık kıyafetler geliyor. Kullanılmış temiz kıyafetleri de değerlendiriyoruz" diye konuştu.