Hastanelerinin Taşınmaması İçin Yürüdüler

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin merkeze bağlı Kaşüstü beldesinde yapılan hastane binasına taşınacak olması düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Hastanelerinin Taşınmaması İçin Yürüdüler
Yaklaşık 8 ay önce de hastane önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapılırken, aralarında hastane çalışanları, çevre esnafı ve çok sayıda vatandaş ellerinde dövizlerle hastane çevresinden yürüyerek başhekimlik önünde bir basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mustafa Serdar, hastanenin taşınmasının her kesimden insanı mağdur edeceğine dikkat çekerek bu karardan bir an önce vazgeçilmesi uyarısında bulundu. Taşınma işlemine sonuna kadar karşı çıkacaklarını anlatan Serdar, konuyla ilgili olarak "Sağlık Bakanlığı'nın ilgili yazısının yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Trabzon İdari Mahkemesi'ne bugün itibariyle idari davamızı açmış bulunmaktayız. Akçaabat ilçemizde yapılan hastanemizin yeri, konumu ve şartları isabetli olmuştur. İnanıyoruz ki bölgemize çok yararlı olacaktır. Ancak Kaşüstü'nde yeni yapılan hastanenin tabip ve sağlık insan gücü ile mali yönden Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanması ve ilerleyen aylar içerisinde Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin personeli ile birlikte taşınacağının konuşuluyor olması hastane çalışanlarının moralini bozmuş, huzursuz etmiştir. Sağlık Bakanlığı mensupları ve ilimiz milletvekilleri Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Kaşüstü'ne taşınacağını, Fatih Devlet Hastanesi'nin yıkılacağını ve Tanjant'a cephe arazide yeni bina yapılacağını ifade etmektedirler. Bizler 9 Nisan 2010 günü yine burada yaptığımız basın açıklamasında taşınma veya birleştirme işlemi için resmi yazı geldiğinde biz de sendika olarak çalışanlarımızın hak ve hukuklarını savunarak mahkeme dahil harekete geçeceğimizi ifade etmiştik" dedi.
Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin genel hastane olarak yerinde kalmasını istediklerini ifade eden Serdar, "Numune Hastanemizin genel hastane olarak burada kalmasını ve hizmetine burada devam etmesini talep etmekteyiz. İş işten geçmeden alınan bu karardan dönülmeli. Kaşüstü'ndeki hastane ya Onkoloji Hastanesi ya da Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmalıdır. Kaşüstü'ndeki hastanenin yapımı esnasında kamuoyuna beyan edilen 'Bu hastane bittiğinde burası Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak. Numune Hastanesi ise genel hastane olarak yerinde kalacak' sözünün tutulmasını talep ediyoruz. Bu bilgiler çerçevesinde buradaki personelin çalışma hayatına, huzuruna, işbaşına ve işyeri güvencesine dokunulmamalı, bölge halkının erişilebilir ve uygun sağlık hakkı da elinden alınmamalıdır. Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gerek il içi tayinle ve gerekse iller arası tayinle personel alınmalı yapılmalı, bu yeterli olmuyorsa atanmak için yıllardan beri bekleyen sağlık çalışanına ekmek kapısı aralanmalıdır. Türk Sağlık Sen olarak, Sağlık Bakanlığı'nın ilgili yazısının yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Trabzon İdari Mahkemesi'ne bugün itibariyle idari davamızı açmış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.
Kalabalık grup daha sonra hastanenin taşınmamasına yönelik oluşturulan imza kampanyasına katılarak destek verdi.