Girişimcilik Eğitim Programı'nı Tamamlayanlara Sertifika

KOSGEBin Yeni Girişimci Desteği'nden faydalanmak isteyenler için, İŞKUR tarafından açılan 'Girişimcilik Eğitim Programı'nı tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Girişimcilik Eğitim Programı'nı Tamamlayanlara Sertifika
İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen Girişimcilik Eğitim Programı Sertifika Töreni'ne, İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, KOSGEB Müdürü Ahmet MELİH Özyılmaz ile kursiyerler katıldı. Törende kendi işini kurmak üzere Girişimcilik Eğitim Programı'na katılarak kursu başarıyla tamamlayan 23 kişiye sertifikaları verildi.
Burada konuşan İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, KOSGEB'in kendi işini kurmak isteyen girişimcilere 19 bin TL'ye kadar destek sağladığını ve bu destekten faydalanmak isteyen kişilerin mutlak suretle girişimcilik eğitim programlarını tamamlaması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda açtıkları kurslara yoğun bir talebin olduğunu ifade eden Temel, bu kurslara katılmak isteyen işsizleri kurumlarına başvuruda bulunmaya davet etti. Temel, "KOSGEB'in kredi ve hibe programlarından yararlanmak isteyenler bu eğitim programlarını tamamlamaları gerekiyor. Bizde kurumumuzun görevleri arasında olan işsizlerin iş bulabilirliğini arttırma veya gelir getirici bir işte çalışmalarını sağlamak amacıyla KOSGEB ile birlikte bir protokol imzaladık. Bu kapsamda İŞKUR tarafından işsizlerin kendi işlerini kurabilmeleri için 'Girişimcilik Eğitimi' düzenlemeye başladık. Şu anda bu eğitim programına katılmak için yoğun bir müracaat var ve ilk etap eğitim programını tamamladık. İkinci dönem eğitimleri içinde başvurularımız tamamlandı. Eğitim programları Şubat ayında da devam edecek" dedi.
Eğitim programını başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazananları kutlayan KOSGEB Müdürü Ahmet Melih Özyılmaz ise, "KOSGEB'in Girişimcilik Desteği'nden faydalanmak isteyenlerden öncelikli olarak bir girişimcilik eğitimini tamamlama şartı aranıyor. Bu şartın yerine getirilebilmesi için çeşitli kurum ve kuruluşlarla eğitim programlarını başlattık. Şu anda elimizde bu programlara katılmak için çok sayıda talep var ve bu bizi mutlu ediyor.KOSGEP kendi işini kurmak isteyenlere yaklaşık 19 bin TL'ye kadar bir destek veriyor. Bunun yanında faizsiz kredi olanaklarını da sunuyor. Aslında girişimcilik zor bir meslek ama bir çok fırsatları da bünyesinde barındıran bir meslek. Fırsatları doğru yerde ve zamanda kullanan, başarı hikayeleri bulunan çok sayıda girişimci örnekleri var. Umarım bu eğitim programlarını tamamlayarak kendi işlerini kurmak isteyenler iş hayatlarında başarılı olur" diye konuştu.