'Gençlere Sağlık Projesi' Gaziantep'te

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Pfizer Türkiye işbirliğiyle 5 yıl önce gençlerin sağlık konusunda bilgilenmeleri için başlatılan, 'Gençlere sağlık projesi' Gaziantep'te gençlere anlatıldı.

'Gençlere Sağlık Projesi' Gaziantep'te
Novotel'de yapılan toplantıya konuşmacı olarak TOG Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil, Pfizer Türkiye Genel Müdürü Melih Memecan ve 'Gençlere sağlık projesi' danışmanı Dr. Nazmi Algan katıldı. Toplantıda katılımcı gençlere beslenme, sağlık hakları, kazalardan korunma, hijyen, güvenli cinsel yaşam ve bağımlılık gibi sağlık konularında detaylı bilgiler verildi.
TOG Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil burada yaptığı konuşmasında, sadece Türkiye değil dünya genelinde sağlığın öneminin sadece ezber olarak bilindiğini ifade ederek, "Bu ezberleri, güçlenen bir toplumun esas enerjisi olan gençlerle birlikte uygulamak ve bu projeyle gençlere güvenerek, söylemi eyleme geçirmek istedik. Projenin temel özelliği ise sağlık okuryazarlığını, uzmanların hazırladığı eğitimlerle gençlere aktarılması ve bu şekilde topluma yaygınlaştırmak istiyoruz. Gençlere Sağlık Projesi ile
gençlerimiz, sağlıklı toplum bilincinin oluşması için oldukça önemli bir sorumluluğu üstlendi" diye konuştu.
Projenin 5. yılında Gaziantep'te olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını da ifade eden Betil, "5 yıl içinde önemli olan üniversite gençlerine sağlık okuryazarlığını temel bilgilerin aktarmaktı. Bu gençlerinde eğitmen olarak çevrelerine yaygınlaştırma hedefliyorduk. 32 ilde, 83 eğitmen tarafından bugüne kadar 2 bin gence eğitim verilirken bu gençler sayesinde yaklaşık 20 bin kişiye ulaşıldı. Bu demek oluyor ki yaklaşık 20 bin insana temel sağlık konusunda bilgiler verildi. Türkiye'nin değişik
noktalarından gelen gençler bugün burada yine gençlere temel sağlık konusunda uygulamalı olarak eğitimler vermesi bizleri mutlu etmiştir. Ayrıca bu projenin 5 yıldır sürdürüle bilir olması gerçekten bizim için çok önemlidir. Özellikle gençlerden gençlere bu gibi konuların aktarılmasının da çok önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Pfizer Türkiye Genel Müdürü Melih Memecan ise projenin yürütülmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, "Sağlıklı ve kaliteli yaşam her insanın en temel hakkıdır. Günümüzde ancak, temel sağlık konularında bilgili, toplumsal konularda duyarlı, sorumluluk ve özgüven sahibi gençler yetiştiren toplumların iyi bir gelecek kurabilir. Bu anlamda Pfizer olarak, 50 yıldan fazla Türkiye'de faaliyet gösterirken, sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veriyoruz" dedi.
Pfizer Türkiye olarak TOG ile birlikte 5 yıl boyunca geniş kitlelere yayılan Gençlere Sağlık Projesi'ni her anlamda destekleyerek sahip çıktıklarını anlatarak, "Üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimine katkıda bulunarak, sağlıkta toplumsal dönüşümü gerçekleştirmek için birlikte önemli adımlar atıyoruz. Projemiz gelecekte daha sağlıklı bir toplum hedefinin yakalanmasında önemli rol üstlenecektir. Gelecek nesillerimiz için çok değerli bilgi birikimi olduğuna inandığımız projemizi, yeni eğitim modülleri
ile zenginleştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Proje danışmanı Dr. Nazmi Algan ise Türkiye'de gençlerin sağlık konusunda yeterli derecede bilgi sahibi olmadıklarına işaret ederek, "Bu proje sayesinde gençlere sağlıkla ilgili temel mesajları veriyoruz ve beraber yürüttüğümüz sağlık okuryazarlığının projesinin 5. yılındayız. Bu projeyi 5 yıldır sabırla yürüttük. Projenin çekirdek kadrosundaki danışman doktorlar olarak tasarladıklarımızın hayata geçmesinden oldukça memnunuz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından TOG Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil tarafından projeye katkılarından ötürü Pfizer Türkiye Genel Müdürü Melih Memecan'a plaket takdim edildi.
Öte yandan 'Akran eğitimi' modelini temel alan proje, 8 günlük programa katılan gençler, öğrendikleri bilgileri 4 kişilik gruplar halinde uygulamalı olarak başka gençlere anlatıyor
(HD-HE-Y)