Fethiye'de 'yaşlı kreşi' açılıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesine yaşlılar için kreş açılıyor. Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürlüğü tarafından kurulacak yeni birim, yaşlıların gündüz bırak

Muğla'nın Fethiye ilçesine yaşlılar için kreş açılıyor. Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürlüğü tarafından kurulacak yeni birim, yaşlıların gündüz bırakılıp akşam alınabileceği yer olacak.

Fethiye Huzur Evi Müdürlüğü kapasitenin yetersiz kaldığı gerekçesi ile ek hizmet binası açıyor. Huzurevi Müdürlüğü ek bina için Cahit Beğenç Bulvarı'nda bulunan ve daha önce apart otel olarak kullanılan bir binayı kiraladı. En geç 1 ay içerisinde faaliyete geçmesi planlanan ek hizmet binası, farklı bir konsepte hizmet verecek. Konuyla ilgili bilgi veren Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürü Adem Güngör, ek binanın yaşlı kreşi olarak hizmet vereceğini söyledi.

"Evde bakımı olmayan yaşlılarımız evlerinden alınacak. Gündüz bakım hizmeti verilecek ve akşam evlerine bırakılacak." diyen Güngör, huzurevi ek binasında 7 adet tek kişilik, 7 adet de çift kişilik olmak üzere 14 oda bulunacağını aktardı. Okul öncesi eğitim veren kreşlerde olduğu gibi evde bakım hizmeti alamayan yaşlıların sabah buraya bırakılıp akşam alınabileceğini belirten Güngör, şöyle konuştu:

"Her geçen gün artan yaşlı kapasitemiz ile yeni bir hizmet binası zorunlu hale geldi. Gelen yeni talepler sonrası şimdiki hizmet verdiğimiz huzur evimizde kapasite artık yetersiz hale geldi. Fethiye Huzurevi hizmetlerini bir anlamda çeşitlendirmek adına yeni hizmet binası kiraladık. Bu hizmet binasının bir ay içinde açılacağını tahmin ediyoruz. Yeni binamız gündüz bakım evi gibi hizmet verecek. Yani bir anlamda yaşlı kreşi gibi."