Erzurum'da Başbakan Erdoğan Hazırlığı

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile birlikte 6-7 Ocak tarihlerinde Erzurum'da bulunacak olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı karşılamak için hummalı bir çalışma başlatıldı.

Erzurum'da Başbakan Erdoğan Hazırlığı
2011 Üniversiteler arası Kış Oyunları öncesinde bir dizi açılış ve toplantılar yapmak üzere Yorgo Papandreu ve 180 Türk büyükelçisiyle birlikte Erzurum'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Erzurum'da hummalı çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar kapsamında şehrin büyük bir bölümü süslenirken, bilboardlara Başbakan'ın gelişinin haberinin verildiği afişler asıldı. İki başbakan'ın ve 180 Türk büyükelçisinin katılacağı programın gerçekleşeceği yeni yapılan Cemal Gürsel Stadyumu'nda ise tüm imkanlar
seferber edilerek yoğun bir hazırlık çalışması sürdürülüyor. Stadyumun karlı bölgeleri kardan arındırılırken tribünler de işçiler tarafından silinerek pırıl pırıl bir hale getiriliyor.
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine, 6-7 Ocak tarihlerinde Erzurum'da yapılacak Büyükelçiler Konferansı'na katılarak bir konuşma yapacak. Erdoğan ve Papandreu'nun yapacakları görüşmede ise Türk-Yunan diyaloğunu her alanda geliştirmek için atılacak adımları planlamaları bekleniyor. Bir toplantı için Fransa'da bulunan Papandreu, buradan Erzurum'a geçecek.
Papandreu'ya Dışişleri Bakanı Dimitris Druças eşlik edecek. Erdoğan ve Papandreu'nun yapacakları görüşmeye dışişleri bakanlarının katılıp katılmayacağı henüz netleşmiş değil.